Passa al contingut principal

Fwi de Verquin Confiseur

Rarament tinc a les mans dolços francesos, i mira que vivim just al costat, l'ultim va ser les boles Napoleón. I tinc una teoria, la meva, i és que la xocolata que els agrada a la majoria de francesos i la que ens agrada a la majoria dels catalans, és molt diferent. Parlo de majories perqué sempre hi ha aquell finolis que si, que com els francesos, li agrada la xocolata amb llet amb una dolçor que fa la merda bona que no es pot menjar.


És el cas de FWI, un producte que l'any 2012 va guanyar el premi saveur de l'année (sabor de l'any) i que al Saló Vending de Paris el Febrer vinent (2014) es presenta com una innovació (uf, quants anys dura una innovació? us ho ensenyo amb una imatge al final de l'entrada).
Fwi és una petita goma quadrada recoberta de xocolata i un acabat de sucre amb colorant (de moment, dels tres sabors tots són naturals). Al final de tot, tenen un petit film de cera d'abella que els dona aquesta brillantor característica de les boles de xocolata. Tot junt va envasat en bosses petites que incorporen un sistema hermètic d'autotancat i una gràfica molt potent, molt confiserie.


Les bosses que tinc, són les tres que us mostro: Gerds, Taronja i Coco. De les tres, la que més gràcia em feia és la de coco, per allò de "poc normal" i perquè tenia les expectatives posades a les choco-balls sueques que ja vaig provar fa temps allà. Doncs bastant lluny del que m'imaginava, el sabor de coco era molt suau i segur que si hagués intentat endevinar el sabor amb els ulls tancats, no hauria pogut. En canvi el taronja ha sigut explosiu, directament el que us recomano provar per la bona mescla que fa tot plegat al mastegar. El de gerds ha sigut un pse-pse, ni fred ni calor, val a dir que el sabor de gerd és difícil d'aconseguir, si el producte és àcid, no passa res, però quan no ho és o en té poc, es converteix amb una cosa sosa però no pas dolenta. Provats tots tres, en trec un apunt que per alguns us pot semblar inversemblant però la petita goma, un cop la mastegues un parell de cops, no us queda enganxada a les dents? A mi m'ha passat amb tots tres i és un pal.

He vist que hi ha boles individuals en flowpack / Foto de Test en cuisine

Però Verquin s'ha guanyat el respecte pels seus més de 100 anys dedicats a l'elaboració de confits i dolços des de Tourcoing (a Pas de Calais, a la frontera amb Brussel·les). Fundada al 1912 ha passat de mà en mà durant quatre generacions de la mateixa família i junts han fet créixer l'empresa fins a produir un 10% dels dolços francesos, no és una xifra menyspreable, si mirem qui fabrica què, veurem que aquest percentatge la converteix en l'empresa independent número u del país.

Captura de pantalla del Google Maps de la fàbrica de Verquin


Podeu llegir-ne una article a Eco121 amb imatges de l'empresa, molts recomanable, o bé llegir una petita entrevista a l'actual cervell de l'empresa, en Luc-Pierre a La Voix du Nord. (tot en francés)



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Caramels farcits de mel Woogie

Tornem a parlar de caramels de mel. Un clàssic al bloc, com sabeu, després de parlar dels farcits de Gerio (el gran i el petit ), els que importa Arcor sota el nom de Misky , els francesos de Culture Miel ara tocaria una versió de l'est. El caramel farcit italià ve embolicat en doble llaç, i d'un color molt clar. Vistós i elegant amb la informació mínima que s'exigeix a un producte d'aquestes característiques: Honey filled . Un filled que, de tots els que hi ha a la bossa de 225 grams, pocs compleixen el que considero un bon farcit. D'haver-n'hi, n'hi ha, tot s'ha de dir, però no suficient per repetir o recomanar-vos-el. Crec que he comentat alternatives al bloc que poden estar més a l'altura d'un caramel de mel. Llàstima, perquè us ho dic amb sinceritat, la presentació d'aquests caramels és per treure's el barret. Woogie , és una marca de la distribuïdora austríaca Gunz . Només cal veure la seva web per veure

Energy Pop de Cerdán

Ja fa molt de temps d'això, alguns potser no coneixíeu el blog encara, però Cerdán és una empresa de caramel amb pal, tipus chupa chups amb molta trajectória. Ho vaig comentar amb un xupa molt famós, el Conde Dracula , que porta xiclet a l'interior i avui, tocarà una novetat peculiar. No és peculiar el concepte energy , ni les versions de la cafeïna amb taurina que han tret empreses de dolços després del boom Red Bull, però si que ho és, dins del sector, tenir un xupa focalitzat només a aquest valor afegit. Amb un parell de cerques a internet, l'he pogut veure al costat de l' Hèctor Barberà , pilot de Moto GP . El sabor és acceptable, m'agrada el toc d'acidesa que  porta i el ginseng que hi han afegit. Comparant la Red Bull amb el xupa, amb el mateix gramatge, ens dona un producte ideal per aguantar un dijous universitari, una festa... o un matí tortuós de feina.

Palitos Oka Loka

Al desembre de l'any passat parlava de la colombiana Super i el seu Magic Mix , un sobre d'aquests que pal per anar llepant i fer servir com a eina per menjar la pols que hi ha al fons. Segur que n'heu vist perquè durant uns quants anys va ser molt popular i segur que ara també n'hi deu haver a les botigues. Que recordi ara mateix, l'última vegada que en vaig comprar tenia un peu com a caramel per enganxar-hi la pols. Molt curiós i higiènic, hehehe. Però si això de convertir-vos en un os formiguer no és el que busqueu, els de Super també tenen uns Palitos que són uns fantàstics i innovadors fideus de colors de poc més d'un centímetre en cinc sabors diferents que són gaire clars, menys el groc que és llimona... la resta crec que són sabors sud americans, tipus guaiaba , mango , etc. De nou, crec que l'envàs, la tipografia grafitera de la marca Oka Loka i la composició dels elements queda totalment relacionat amb el públic juvenil a qui va dirigit.