Passa al contingut principal

Ionion Hellas Toffee


Si us dic Grècia, què us ve al cap? A part de la situació econòmica (que no és el cas d'aquest bloc), algun dolç concret? Jo a part de formatge, olives negres i aquestes pans plans i rodons (si home, els que fan servir pel kebab), poca cosa típica grega us podria recomanar.

Fins que, gràcies aquest bloc, un company et porta un caramel (confessant que li havien regalat, clar). Deixant de banda això, anem a parlar del que tenim aquí.



Un embolcall que té problemes de registre MOLT seriosos. A l'interior, un toffee de cafè amb llet, més aviat, de llet amb un "pensament mínim" de cafè. Entre el paper i el color del toffee no hi ha gaires ganes de menjar-se'l. Pel que fa la seva elasticitat a l'hora de mastegar és bona, no s'enganxa i manté el sabor (suau i "barato") constantment.



Us volia posar una mica d'informació de l'empresa (a vegades és útil per entendre els productes), però malauradament no ha sigut fàcil. Quan van fer aquest caramel, eren Ionion Hellas, després van passar a Dimitri, i demà... qui sap?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Apunts d'última hora: les figues amb llet quallada i la gelatina de codony. El primer és tal com diu el nom, i el segon és un dels dolços grecs naturals més famosos (que desconeixia totalment). La seva recepta és tan senzilla com codony, mel, nou moscada mòlta i meitats d'ametlles escaldades. Durant la cociò, la massa va agafant tonalitats ataronjades i vermelloses.

Si voleu més, llegir-vos el "copia i enganxa" d'una recepta de confitura de codony del bloc Sopasapastra que ha extret del llibre de la cuinera de Can Batallé, Torroella de Montgrí, 1901.

CONFITURA DE CODONY
Es prenen codonys ben "assaonats" (ben madurs), es pelen, se'ls treu el cor i es posen a bullir amb aigua. Quan ja són bullits si es vol la confitura a talls es deixen de la mateixa manera que es preparen; i si es vol de pasta es pasten al morter i es passen per un colador. Després es pesen els talls o parts, i per cada lliura s'hi posarà una altra lliura de sucre. Es posa tot junt novament a bullir fins que té prou punt.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Caramels farcits de mel Woogie

Tornem a parlar de caramels de mel. Un clàssic al bloc, com sabeu, després de parlar dels farcits de Gerio (el gran i el petit ), els que importa Arcor sota el nom de Misky , els francesos de Culture Miel ara tocaria una versió de l'est. El caramel farcit italià ve embolicat en doble llaç, i d'un color molt clar. Vistós i elegant amb la informació mínima que s'exigeix a un producte d'aquestes característiques: Honey filled . Un filled que, de tots els que hi ha a la bossa de 225 grams, pocs compleixen el que considero un bon farcit. D'haver-n'hi, n'hi ha, tot s'ha de dir, però no suficient per repetir o recomanar-vos-el. Crec que he comentat alternatives al bloc que poden estar més a l'altura d'un caramel de mel. Llàstima, perquè us ho dic amb sinceritat, la presentació d'aquests caramels és per treure's el barret. Woogie , és una marca de la distribuïdora austríaca Gunz . Només cal veure la seva web per veure

Energy Pop de Cerdán

Ja fa molt de temps d'això, alguns potser no coneixíeu el blog encara, però Cerdán és una empresa de caramel amb pal, tipus chupa chups amb molta trajectória. Ho vaig comentar amb un xupa molt famós, el Conde Dracula , que porta xiclet a l'interior i avui, tocarà una novetat peculiar. No és peculiar el concepte energy , ni les versions de la cafeïna amb taurina que han tret empreses de dolços després del boom Red Bull, però si que ho és, dins del sector, tenir un xupa focalitzat només a aquest valor afegit. Amb un parell de cerques a internet, l'he pogut veure al costat de l' Hèctor Barberà , pilot de Moto GP . El sabor és acceptable, m'agrada el toc d'acidesa que  porta i el ginseng que hi han afegit. Comparant la Red Bull amb el xupa, amb el mateix gramatge, ens dona un producte ideal per aguantar un dijous universitari, una festa... o un matí tortuós de feina.

ISM 2014

Hola! Sant tornem-hi, un altra actualització del bloc amb moltes imatges, de ja fa quasi un mes... la fira ISM de Köln (Colònia, Alamània). Aquest any, siguen més previsor que l' any passat , vaig visitar la fira amb dos dies, molt més tranquil i amb possibilitat de parlar amb algunes persones sobre els productes que fan i futures novetats que estan en caure. Tot això ho aniré posant més endavant, ara però, anem a veure imatges de la fira, i anècdotes, moltes anècdotes. Entrada a la fira amb un sol poc normal per l'època, recordem, va ser finals de gener a la Koelnmesse . Comencem amb Austria, que ha mantingut la mateixa gràfica que l'any passat. Quan una cosa funciona, més val no tocar gaire res, com per exemple, han introduit el cercle vermell a sobre els stands on l'any anterior hi havia una mena de cortina de fils blanc. Ho podeu veure i comparar aquí . Gran Bretanya segueix amb la seva mania de posar la union flag a tot arreu . Per altra banda,