Passa al contingut principal

Ionion Hellas Toffee


Si us dic Grècia, què us ve al cap? A part de la situació econòmica (que no és el cas d'aquest bloc), algun dolç concret? Jo a part de formatge, olives negres i aquestes pans plans i rodons (si home, els que fan servir pel kebab), poca cosa típica grega us podria recomanar.

Fins que, gràcies aquest bloc, un company et porta un caramel (confessant que li havien regalat, clar). Deixant de banda això, anem a parlar del que tenim aquí.



Un embolcall que té problemes de registre MOLT seriosos. A l'interior, un toffee de cafè amb llet, més aviat, de llet amb un "pensament mínim" de cafè. Entre el paper i el color del toffee no hi ha gaires ganes de menjar-se'l. Pel que fa la seva elasticitat a l'hora de mastegar és bona, no s'enganxa i manté el sabor (suau i "barato") constantment.



Us volia posar una mica d'informació de l'empresa (a vegades és útil per entendre els productes), però malauradament no ha sigut fàcil. Quan van fer aquest caramel, eren Ionion Hellas, després van passar a Dimitri, i demà... qui sap?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Apunts d'última hora: les figues amb llet quallada i la gelatina de codony. El primer és tal com diu el nom, i el segon és un dels dolços grecs naturals més famosos (que desconeixia totalment). La seva recepta és tan senzilla com codony, mel, nou moscada mòlta i meitats d'ametlles escaldades. Durant la cociò, la massa va agafant tonalitats ataronjades i vermelloses.

Si voleu més, llegir-vos el "copia i enganxa" d'una recepta de confitura de codony del bloc Sopasapastra que ha extret del llibre de la cuinera de Can Batallé, Torroella de Montgrí, 1901.

CONFITURA DE CODONY
Es prenen codonys ben "assaonats" (ben madurs), es pelen, se'ls treu el cor i es posen a bullir amb aigua. Quan ja són bullits si es vol la confitura a talls es deixen de la mateixa manera que es preparen; i si es vol de pasta es pasten al morter i es passen per un colador. Després es pesen els talls o parts, i per cada lliura s'hi posarà una altra lliura de sucre. Es posa tot junt novament a bullir fins que té prou punt.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Caramels farcits de mel Woogie

Tornem a parlar de caramels de mel. Un clàssic al bloc, com sabeu, després de parlar dels farcits de Gerio (el gran i el petit ), els que importa Arcor sota el nom de Misky , els francesos de Culture Miel ara tocaria una versió de l'est. El caramel farcit italià ve embolicat en doble llaç, i d'un color molt clar. Vistós i elegant amb la informació mínima que s'exigeix a un producte d'aquestes característiques: Honey filled . Un filled que, de tots els que hi ha a la bossa de 225 grams, pocs compleixen el que considero un bon farcit. D'haver-n'hi, n'hi ha, tot s'ha de dir, però no suficient per repetir o recomanar-vos-el. Crec que he comentat alternatives al bloc que poden estar més a l'altura d'un caramel de mel. Llàstima, perquè us ho dic amb sinceritat, la presentació d'aquests caramels és per treure's el barret. Woogie , és una marca de la distribuïdora austríaca Gunz . Només cal veure la seva web per veure

Energy Pop de Cerdán

Ja fa molt de temps d'això, alguns potser no coneixíeu el blog encara, però Cerdán és una empresa de caramel amb pal, tipus chupa chups amb molta trajectória. Ho vaig comentar amb un xupa molt famós, el Conde Dracula , que porta xiclet a l'interior i avui, tocarà una novetat peculiar. No és peculiar el concepte energy , ni les versions de la cafeïna amb taurina que han tret empreses de dolços després del boom Red Bull, però si que ho és, dins del sector, tenir un xupa focalitzat només a aquest valor afegit. Amb un parell de cerques a internet, l'he pogut veure al costat de l' Hèctor Barberà , pilot de Moto GP . El sabor és acceptable, m'agrada el toc d'acidesa que  porta i el ginseng que hi han afegit. Comparant la Red Bull amb el xupa, amb el mateix gramatge, ens dona un producte ideal per aguantar un dijous universitari, una festa... o un matí tortuós de feina.

Palitos Oka Loka

Al desembre de l'any passat parlava de la colombiana Super i el seu Magic Mix , un sobre d'aquests que pal per anar llepant i fer servir com a eina per menjar la pols que hi ha al fons. Segur que n'heu vist perquè durant uns quants anys va ser molt popular i segur que ara també n'hi deu haver a les botigues. Que recordi ara mateix, l'última vegada que en vaig comprar tenia un peu com a caramel per enganxar-hi la pols. Molt curiós i higiènic, hehehe. Però si això de convertir-vos en un os formiguer no és el que busqueu, els de Super també tenen uns Palitos que són uns fantàstics i innovadors fideus de colors de poc més d'un centímetre en cinc sabors diferents que són gaire clars, menys el groc que és llimona... la resta crec que són sabors sud americans, tipus guaiaba , mango , etc. De nou, crec que l'envàs, la tipografia grafitera de la marca Oka Loka i la composició dels elements queda totalment relacionat amb el públic juvenil a qui va dirigit.