Passa al contingut principal

Una mica de Japó i Festivalet


Dissabte vaig escapar-me a Barcelona, hi havia dos motius: un era tornar a menjar a "Una mica de Japó". És un restaurant petit i molt acollidor al carrer Aragó 104, i no té cap mena de cascada artificial ni cap drac, samurai i tantes parafernàlies que posen als altres restaurants que hom pot veure arreu. Aquest, i pel que m'he informat, és com la gran majoria dels restaurants japonesos, petita carta de bols amb arrós i acompanyant o bento. El bento val la pena, per 9,20 en tens un que et deixa força tip, això sumant-hi la cervesa (no sigeu i demaneu la Sapporo) i el pastís de té verd, no arriba als 14€, i haureu menjat la mar de bé. De totes maneres, el que és important, és el pastís, una delícia, tan per la textura del pastís a la boca com pel punt de té que te.



Després de dinar, vaig fer rumb cap al segon motiu que em va portar anar a Barcelona: El cinquè Festivalet que organitza Duduá i que tenia lloc al FAD. Un festival, com ells diuen: de coses fetes a mà. És l'essència del D.I.Y. (Do it yourself, de l'anglès "Fes-ho tu mateix") que consisteix en una cosa tan elemental com l'auto-creació, l'edició limitada (no necessàriament) i, m'atreveixo a dir també, el "Slow Food", en el cas del delicatessen que hi havia). I com que nosaltres parlem de dolços, anirem al que em va fer més gràcia.
El premi a l'estètica se l'emporta Marangoni Cioccolato, que amb una il·lustració molt naïf i una mida de caixa "for you or for two" obligaven a jugar-hi als més petits de la fira (i els no tan). L'empresa la vaig conèixer al festival, però a la seva web, diuen que porten ja més de trenta anys endolcint paladars amb els millors productes.



L'altre premi, de nom desconegut, el donarem als que tenien una paradeta amb coses molt maques, molt kawaii que dirien els més entesos (de fet, feia una mica de pena menjar-ho). La foto del carro dels Mamàpot,  ho descriu millor:




Si voleu més imatges del festivalet, només heu de buscar per l'Instagram, o a la web del festival, aquí.
Després encara vaig tenir temps de donar una volta pel barri multicultural del Raval, i vaig veure aquests pastissets. Són unes delícies àrabs molt poc conegudes encara aquí però que d'aquí 4 dies ja les tindrem a sobre la taula. (Ull, no va ser l'únic lloc on en vaig veure).




PD: Com a extra, al restaurant on vaig dinar, em van recomanar la Pastisseria Ochiai. Jo ho tinc apuntat com a pendent, però com que se que sou molt impacients, si algú que hi viu a prop o s'hi vol escapar, que ho faci!

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Caramels farcits de mel Woogie

Tornem a parlar de caramels de mel. Un clàssic al bloc, com sabeu, després de parlar dels farcits de Gerio (el gran i el petit ), els que importa Arcor sota el nom de Misky , els francesos de Culture Miel ara tocaria una versió de l'est. El caramel farcit italià ve embolicat en doble llaç, i d'un color molt clar. Vistós i elegant amb la informació mínima que s'exigeix a un producte d'aquestes característiques: Honey filled . Un filled que, de tots els que hi ha a la bossa de 225 grams, pocs compleixen el que considero un bon farcit. D'haver-n'hi, n'hi ha, tot s'ha de dir, però no suficient per repetir o recomanar-vos-el. Crec que he comentat alternatives al bloc que poden estar més a l'altura d'un caramel de mel. Llàstima, perquè us ho dic amb sinceritat, la presentació d'aquests caramels és per treure's el barret. Woogie , és una marca de la distribuïdora austríaca Gunz . Només cal veure la seva web per veure

Energy Pop de Cerdán

Ja fa molt de temps d'això, alguns potser no coneixíeu el blog encara, però Cerdán és una empresa de caramel amb pal, tipus chupa chups amb molta trajectória. Ho vaig comentar amb un xupa molt famós, el Conde Dracula , que porta xiclet a l'interior i avui, tocarà una novetat peculiar. No és peculiar el concepte energy , ni les versions de la cafeïna amb taurina que han tret empreses de dolços després del boom Red Bull, però si que ho és, dins del sector, tenir un xupa focalitzat només a aquest valor afegit. Amb un parell de cerques a internet, l'he pogut veure al costat de l' Hèctor Barberà , pilot de Moto GP . El sabor és acceptable, m'agrada el toc d'acidesa que  porta i el ginseng que hi han afegit. Comparant la Red Bull amb el xupa, amb el mateix gramatge, ens dona un producte ideal per aguantar un dijous universitari, una festa... o un matí tortuós de feina.

Palitos Oka Loka

Al desembre de l'any passat parlava de la colombiana Super i el seu Magic Mix , un sobre d'aquests que pal per anar llepant i fer servir com a eina per menjar la pols que hi ha al fons. Segur que n'heu vist perquè durant uns quants anys va ser molt popular i segur que ara també n'hi deu haver a les botigues. Que recordi ara mateix, l'última vegada que en vaig comprar tenia un peu com a caramel per enganxar-hi la pols. Molt curiós i higiènic, hehehe. Però si això de convertir-vos en un os formiguer no és el que busqueu, els de Super també tenen uns Palitos que són uns fantàstics i innovadors fideus de colors de poc més d'un centímetre en cinc sabors diferents que són gaire clars, menys el groc que és llimona... la resta crec que són sabors sud americans, tipus guaiaba , mango , etc. De nou, crec que l'envàs, la tipografia grafitera de la marca Oka Loka i la composició dels elements queda totalment relacionat amb el públic juvenil a qui va dirigit.