Ves al contingut principal

White Rabbit: creamy candy

White Rabbit, és dels caramels que més trobareu a un "tot a 100" si aquesta botiga té caramels/dolços, que no tots, aviso. Vaig trobar aquests per casualitat a un supermercat petit del raval, al final de tot del carrer del Carme i passat la rambla del Raval (no se com es diu el tram fins a Sant Antoni). La qüestió és que tenia moltes ganes de provar-los, després de llegir-ne una entrada a Candyblog, fa temps (buscant, l'he trobat al 2005! ups).

White Rabbit Creamy Candy, o 大白兔奶糖 (pels que sabeu xinès) és una marca de Shanghai Guan Sheng Yuan Food, Ltd, i com podeu deduir, si, és de la Xina. I matiso la procedència perquè moltes vegades, i amb part de raó, associem el país amb productes de qualitat molt limitada, i no és del tot cert. Si només tenim en ment que un producte de la Xina ha de ser barat, mai gaudirem del que ells han menjat durant anys.


En aquest cas, parlem d'un caramel de llet (amb sucre). Dos ingredients que escalfats durant una estona i sense parar de barrejar, es converteixen en una pasta, que un cop freda, es talla i s'embolica per poder ser transportat o guardat. Aquests senzills passos, són els que va fer un comerciant de Shangai quan els va veure al 1943.


En els primers dissenys, els caramels portaven un Mickey Mouse vermell, però al 1950 el govern Xinès no li va fer gaire gràcia que un producte tan popular a la xina, utilitzés la imatge d'un ratolí que simbolitzava "el bàndol capitalista", així que van fer un restyling: El nom es va posar en Anglès i Xinès, els colors van passar a ser 3 (blau, vermell i negre) sobre fons blanc i la mascota va passar a ser un conill blanc. El que ha canviat durant aquests temps, i de manera molt puntual, és l'expressió i els gestos del conill blanc. Són aquests canvis subtils el que l'han fet reconegut arreu del món.

Actualment el podeu trobar de molts sabors, entre els que destaco: Coco, mango i mongeta vermella. I us he de confessar que tinc MOLTES ganes de provar-lo.

PD: Es veu que arran l'escàndol que hi va haver sobre la llet a la Xina, White Rabbit (i la multinacional S.G.S.Y.) van tenir seriosos problemes, per això podria ser que en lloc de trobar White Rabbit, trobeu Golden Rabbit, amb una estètica molt diferent (i decadent, ho he de dir).

Imatge de Weird Asian Food


Caramels individuals, imatge de Goo Gridz



Entrades populars d'aquest blog

Milli muh de Sugar Land

Avui us presento la pitjor goma que he provat. Que déu agafi confessat fabricant d’aquestes gomes, perquè quan l’enganxin, no tindran pietat sobre ell. Aquesta forma graciosa d’una vaca, és una de les tantes que fabrica els supermercats Lidl (Lidl Stiftung & Co) sota la marca Sugar Land.


És una bomba de sucre que podeu trobar amb bosses grans acompanyada d’altres individus de goma com ara els famosos ossets o trolls, entre molts d’altres. Sincerament, aquesta la guerra dels preus baixos del super està perjudicant molt la qualitat dels productes i acabarà molt malament. Sigueu conscients d’això i abstenir-vos de menjar aquesta m*rda.


Coco Pops snack bar

Caixa de l'arròs amb xocolata

No em pregunteu perquè, però he trobat uns Coco Pops amb els textos en anglès i italià a Barcelona. Visca la globalització (bé, potser el fet que els immigrants número 1 de Barcelona són italians hi té alguna cosa a veure). La qüestió és que parlem dels populars Choco Krispies de tota la vida en format barreta per berenar o picar quan tens gana. Ja fa temps que corre pel mercat i els podeu comprar perfectament, però com que encara no tenia bloc no n’havia parlat.



La barreta és el mateix cereal que els que pots comprar en bossa per esmorzar, que a la mínima que s’hi acosta una mica d’humitat o líquid, l’arròs l’absorbeix sense pensar-s’ho. La base és d’una massa blanca que podria ser de tot menys xocolata, segur, però sabeu què, és bo. Deu portar les mil i una coses ensucrades que no recomana ningú menjar però, igual que el menjar ràpid, si no n’abuses, no té per què passar res.



Kellogg's es va fundar l'any 1898 de la ma de W.K. Kellogg i el seu…

Very bad kids de Carambar

Comença el Juny! Ja era hora. Per celebrar-ho triarem una cosa ben àcida, no tant com les que fem per aquí però prou per menjar-te la bossa sencera i acabar amb la llengua K.O.


Les podreu trobar en dues bosses diferents, amb gust de soda o amb el de fruites. Jo he triat aquest últim perquè cada vegada que em posen això de gust de soda m’emporto algunes decepcions, ho deixaré per més endavant, de moment aquest de fruites ha donat el seu resultat.


No té gaires anys de vida, si no vaig errat, Carambar va treure aquest producte a principis del 2015, unes bosses de 195 grams de cinc sabors de “very bad kids” i una dosis d’acidesa que no trobarem en els seus productes més famosos com el caramel tou Atomic. Si mai els trobeu, per mi hi podeu confiar plenament, és un bon producte que us animo a provar. Per cert, algú sap perquè la pàgina oficial d'una empresa com aquesta és la pàgina de Facebook? No és un mica cutre tot plegat?