Ves al contingut principal

Toffix i Ibon, caramels tous farcits d'Elvan

Avui anem a veure qui fan els famosos Toffix i Ibon, dos caramels tous farcits de l'empresa Elvan. Els comento tots dos alhora perquè algú, molt espavilat, els ha posat al mateix bol. Jo bàsicament he agafat dos sabors per provar avia'm què. Però alerta, com el nom indica, són de famílies diferents.


El primer, el Toffix, te un nom amb "xispa". Si estàs a l'edat del pavo i vols dolços, el primer que mires és el nom. Si es digues Blanditix, us juro que això no s'ho menjaria ni la iaia. Toffix, amb aquesta tipografia de pal sec i rígida, dona un imatge exterior molt potent. El caramel de dins però, fa caure tota expectativa de potència... amb una massa blanca insípida, tota la gràcia del caramel tou es troba en el farcit, on s'hi concentra el 99% de l'essència i sabor. Molt poc àcid i una experiència força decepcionant. Abans, agafaria un Sweet de Papillon, però tot i així... va passem al següent.


L'Ibon li passa al revés que el seu company. És un nom que per una persona com jo, envoltat de iGadgets dels senyors d'Apple associo a l'empresa en qüestió. Llegir ibon és com voler dir una cosa bona amb qualitat Americana (però fet a Xina i evadint impostos a paradisos fiscals, ep!). Deu ser una idea meva, no li feu cas si no us passa, esteu de sort ja que el toffee que s'amaga a l'interior és fantàstic comparat amb el Toffix. El caramel tou seria el revés que l'anterior, un caramel amb l'essència de fruita amb un mini farcit de "llet", o vaja, un derivat de lactosa. Si us agraden, sapigueu que els podeu trobar de préssec, plàtan, meló i maduixa.

L'empresa que els fabrica, Elvan, va començar a una petita botiga d'Istanbul, Turquia, el 1952. Tot va començar amb el mestre xocolater Ahmet Hamdi Kadiroğlu i el seu fill Mustafa, on gràcies a les seves habilitats, van conquerir moltes consumidors, passant de la petita botiga a l'empresa exportadora que és avui dia. A la seva web, trobareu fotografies històriques com aquesta:



Entrades populars d'aquest blog

Milli muh de Sugar Land

Avui us presento la pitjor goma que he provat. Que déu agafi confessat fabricant d’aquestes gomes, perquè quan l’enganxin, no tindran pietat sobre ell. Aquesta forma graciosa d’una vaca, és una de les tantes que fabrica els supermercats Lidl (Lidl Stiftung & Co) sota la marca Sugar Land.


És una bomba de sucre que podeu trobar amb bosses grans acompanyada d’altres individus de goma com ara els famosos ossets o trolls, entre molts d’altres. Sincerament, aquesta la guerra dels preus baixos del super està perjudicant molt la qualitat dels productes i acabarà molt malament. Sigueu conscients d’això i abstenir-vos de menjar aquesta m*rda.


Coco Pops snack bar

Caixa de l'arròs amb xocolata

No em pregunteu perquè, però he trobat uns Coco Pops amb els textos en anglès i italià a Barcelona. Visca la globalització (bé, potser el fet que els immigrants número 1 de Barcelona són italians hi té alguna cosa a veure). La qüestió és que parlem dels populars Choco Krispies de tota la vida en format barreta per berenar o picar quan tens gana. Ja fa temps que corre pel mercat i els podeu comprar perfectament, però com que encara no tenia bloc no n’havia parlat.



La barreta és el mateix cereal que els que pots comprar en bossa per esmorzar, que a la mínima que s’hi acosta una mica d’humitat o líquid, l’arròs l’absorbeix sense pensar-s’ho. La base és d’una massa blanca que podria ser de tot menys xocolata, segur, però sabeu què, és bo. Deu portar les mil i una coses ensucrades que no recomana ningú menjar però, igual que el menjar ràpid, si no n’abuses, no té per què passar res.



Kellogg's es va fundar l'any 1898 de la ma de W.K. Kellogg i el seu…

Nocilla sticks

I acabem el Maig amb un producte que m’ha portat forces anys enrera quan menjava dia si, dia també, un pot de Dip Dip tornant a casa després de l’escola.

Imatge de Katadores

Nocilla, ara n’està venent com els que veieu a la foto, amb els pals força més petits que la versió de Bollycao de Panrico (la pàgina web conté faltes ortogràfiques, esteu avisats). Tot s’ha tornat més pocket, més per degustar que no pas… per “atipar”. Ho dic perquè no només la versió de Nocilla és més petita, sinó que la seva competidora directa “Nutella & Go!” també l’ha fet d’una mida “de butxaca”, semicircular, que li permet allargar el producte amb una versió amb “suc / beguda”. D’aquesta manera, sembla que Nutella s’ha espavilat una mica més, i ha aprofitat per crear l’autèntic “kit de berenar”.


Aquesta imatge és de collita pròpia, com sempre si no porta peu de foto.
Nutella format petit, Nutella "& Go!" / Imatge: Coś słodkiego
Format del Nutella amb beguda "Nutella snack & Drink"…