Passa al contingut principal

Gomes suèques


Una de les coses que no entenc com he oblidat ràpidament, és aquell article que vaig comentar que faria sobre les gomes suèques. Suècia, a la Fira ISM, és la que es coneix com: els repartidors de gomes toves, perquè els que venen amb tren, el primer que es troben abans d'arribar a la fira són les bosses de productes (gomes bàsicament) de suècia i les noies que donen Sun Rice (que ja vaig comentar fa uns dies). Avui és el torn de les gomes sueques.

Scandi Candy, són els que oferien unes gomes (o godis, com en diuen ells) sense gelatina. Desconec si és molt novedós el producte sense gelatina(1), ni quins avantatges/inconvenients m'ofereix el substitut que hi posen, en tot cas, eren de les primeres que veia amb forma de cocodril, així que, què coi, a provar-ho que la vida són dos dies.



Em va sorprendre d'entrada, la suau superfície que tenien. Normalment, les gomes que no són ensucrades, solen tenir una superfície més aviat brillant, com si la goma estigues molla, en aquest cas, tenien com una superfície mate molt estranya i agradable. Tot el conjunt, li donava un aspecte de qualitat molt apetitosa, si bé, no és la mateixa reacció que davant una goma de fruita italiana de tota la vida, però era suficient per posar-me'l a la boca i començar a mastegar. Al mastegar, les coses canvien, és una goma força enganxosa com acostuma a passar amb les gomes de pectina, queden rastres de la goma entre les dents i és una mica molest. Una manera d'evitar-ho és empassant la goma sense haver mastegat gaire, clar que, no és gens saludable.



El punt negatiu és que totes tenen uns sabors molt i molt suaus, alguns, com el mateix cocodril, ho és tan, que no he pogut endevinar encara què és. El plàtan si (per se, ja és un sabor força fort i difícil de confondre), el twist marró crec que té un sabor de crema de llet o s'hi assembla molt, la pilota vermella (que també en tinc d'altres colors) podria ser tan de maduixa com de cirera i la mora és el més sorprenent perquè no s'assembla amb res a les mores d'aquí però coneixia el sabor i tampoc us se dir quin és, podria ser de gerds?

Imatge de gelatina de colors - foto d'un article força curiós que he trobat


(1) Més endavant, he fet la recerca sobre les gomes sense gelatina. M'he centrat en les aportacions positives, i clar, no hi havia caigut abans perquè sóc un fervorós carnívor, però la gelatina és un producte animal i els vegetarians no en poden menjar. Fent les gomes "lliures de gelatina", els vegetarians en poden menjar i ràpidament el producte es desmarca de la competència (i manté una diferència que pot repercutir positivament en les vendes).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Caramels farcits de mel Woogie

Tornem a parlar de caramels de mel. Un clàssic al bloc, com sabeu, després de parlar dels farcits de Gerio (el gran i el petit ), els que importa Arcor sota el nom de Misky , els francesos de Culture Miel ara tocaria una versió de l'est. El caramel farcit italià ve embolicat en doble llaç, i d'un color molt clar. Vistós i elegant amb la informació mínima que s'exigeix a un producte d'aquestes característiques: Honey filled . Un filled que, de tots els que hi ha a la bossa de 225 grams, pocs compleixen el que considero un bon farcit. D'haver-n'hi, n'hi ha, tot s'ha de dir, però no suficient per repetir o recomanar-vos-el. Crec que he comentat alternatives al bloc que poden estar més a l'altura d'un caramel de mel. Llàstima, perquè us ho dic amb sinceritat, la presentació d'aquests caramels és per treure's el barret. Woogie , és una marca de la distribuïdora austríaca Gunz . Només cal veure la seva web per veure

Energy Pop de Cerdán

Ja fa molt de temps d'això, alguns potser no coneixíeu el blog encara, però Cerdán és una empresa de caramel amb pal, tipus chupa chups amb molta trajectória. Ho vaig comentar amb un xupa molt famós, el Conde Dracula , que porta xiclet a l'interior i avui, tocarà una novetat peculiar. No és peculiar el concepte energy , ni les versions de la cafeïna amb taurina que han tret empreses de dolços després del boom Red Bull, però si que ho és, dins del sector, tenir un xupa focalitzat només a aquest valor afegit. Amb un parell de cerques a internet, l'he pogut veure al costat de l' Hèctor Barberà , pilot de Moto GP . El sabor és acceptable, m'agrada el toc d'acidesa que  porta i el ginseng que hi han afegit. Comparant la Red Bull amb el xupa, amb el mateix gramatge, ens dona un producte ideal per aguantar un dijous universitari, una festa... o un matí tortuós de feina.

Palitos Oka Loka

Al desembre de l'any passat parlava de la colombiana Super i el seu Magic Mix , un sobre d'aquests que pal per anar llepant i fer servir com a eina per menjar la pols que hi ha al fons. Segur que n'heu vist perquè durant uns quants anys va ser molt popular i segur que ara també n'hi deu haver a les botigues. Que recordi ara mateix, l'última vegada que en vaig comprar tenia un peu com a caramel per enganxar-hi la pols. Molt curiós i higiènic, hehehe. Però si això de convertir-vos en un os formiguer no és el que busqueu, els de Super també tenen uns Palitos que són uns fantàstics i innovadors fideus de colors de poc més d'un centímetre en cinc sabors diferents que són gaire clars, menys el groc que és llimona... la resta crec que són sabors sud americans, tipus guaiaba , mango , etc. De nou, crec que l'envàs, la tipografia grafitera de la marca Oka Loka i la composició dels elements queda totalment relacionat amb el públic juvenil a qui va dirigit.