Passa al contingut principal

Mini neules de Gottlieber

Espero que ja hàgiu paït tots els torrons de nadal i que hàgiu guardat neules per sucar-les al cava per cap d’any. Però si això de neules amb cava no us sembla gaire sensat, avui us presento les mini neules farcides de Gottlieber. Concretament: Gottlieber Spezialitäten AG.


L’empresa fundada per Elisabeth Wegeli és suïssa, de la ciutat de Gottlieben, a tocar Liechtenstein, Àustria i Bavaria. Gaudint de les vistes del llac de Constança des del 1928, i fabricant les millors neules (wafer rolls, en diuen) de la zona. A partir d’aquí, l’empresa ha seguit la tradició de passar en mans de les diferents generacions familiars i expandint la seva gama de productes, tots, derivats de la pasta de la neula (per exemple, els cons pels gelats).


Les mini neules d’avui, venen embolicades individualment amb un embolcall flowpack i segons la web, en un sortit de tres sabors: praliné, cafè mocha i gianduiotto (pasta de cacau, sucre i avellana (però també nous o ametlles). Tradicional xocolatina piemontesa). El vermell, és el praliné, suau i donant molt més protagonisme a la neula que el propi farcit. Seria per mi, un sabor clàssic, mentre el negre, un d’especial que NO va inclòs a la mescla habitual, conté un farcit de xocolata negre increïble. Per sort, tenen una botiga online on podré seguir comprant els “Black special grand cru” pels segles dels segles. No ho dubteu, els productes de Gottlieber val la pena provar-los!


A tall d’anècdota, el Gianduiotto, és la mateixa pasta que fan servir Ferrero per les seves boles daurades o els ingredients de moltes cremes de cacau, com ara, la Nutella. Segons la Vikipedia, l’encariment del cacau de l’Amèrica del sud va portar a molts confiters a buscar-hi una solució que no afectes la qualitat dels bombons (o elaborats similars), fet que a Torí (Piemont, Itàlia), va consistir a incorporar-hi avellanes, molt típiques de la zona (una mica com a Reus). Per acabar, us deixo amb un vídeo de la Schweizer Radio und Fernsehen on es veu la fàbrica i el seu sistema de treball:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Caramels farcits de mel Woogie

Tornem a parlar de caramels de mel. Un clàssic al bloc, com sabeu, després de parlar dels farcits de Gerio (el gran i el petit ), els que importa Arcor sota el nom de Misky , els francesos de Culture Miel ara tocaria una versió de l'est. El caramel farcit italià ve embolicat en doble llaç, i d'un color molt clar. Vistós i elegant amb la informació mínima que s'exigeix a un producte d'aquestes característiques: Honey filled . Un filled que, de tots els que hi ha a la bossa de 225 grams, pocs compleixen el que considero un bon farcit. D'haver-n'hi, n'hi ha, tot s'ha de dir, però no suficient per repetir o recomanar-vos-el. Crec que he comentat alternatives al bloc que poden estar més a l'altura d'un caramel de mel. Llàstima, perquè us ho dic amb sinceritat, la presentació d'aquests caramels és per treure's el barret. Woogie , és una marca de la distribuïdora austríaca Gunz . Només cal veure la seva web per veure

Energy Pop de Cerdán

Ja fa molt de temps d'això, alguns potser no coneixíeu el blog encara, però Cerdán és una empresa de caramel amb pal, tipus chupa chups amb molta trajectória. Ho vaig comentar amb un xupa molt famós, el Conde Dracula , que porta xiclet a l'interior i avui, tocarà una novetat peculiar. No és peculiar el concepte energy , ni les versions de la cafeïna amb taurina que han tret empreses de dolços després del boom Red Bull, però si que ho és, dins del sector, tenir un xupa focalitzat només a aquest valor afegit. Amb un parell de cerques a internet, l'he pogut veure al costat de l' Hèctor Barberà , pilot de Moto GP . El sabor és acceptable, m'agrada el toc d'acidesa que  porta i el ginseng que hi han afegit. Comparant la Red Bull amb el xupa, amb el mateix gramatge, ens dona un producte ideal per aguantar un dijous universitari, una festa... o un matí tortuós de feina.

Palitos Oka Loka

Al desembre de l'any passat parlava de la colombiana Super i el seu Magic Mix , un sobre d'aquests que pal per anar llepant i fer servir com a eina per menjar la pols que hi ha al fons. Segur que n'heu vist perquè durant uns quants anys va ser molt popular i segur que ara també n'hi deu haver a les botigues. Que recordi ara mateix, l'última vegada que en vaig comprar tenia un peu com a caramel per enganxar-hi la pols. Molt curiós i higiènic, hehehe. Però si això de convertir-vos en un os formiguer no és el que busqueu, els de Super també tenen uns Palitos que són uns fantàstics i innovadors fideus de colors de poc més d'un centímetre en cinc sabors diferents que són gaire clars, menys el groc que és llimona... la resta crec que són sabors sud americans, tipus guaiaba , mango , etc. De nou, crec que l'envàs, la tipografia grafitera de la marca Oka Loka i la composició dels elements queda totalment relacionat amb el públic juvenil a qui va dirigit.