Tornem a Europa al país que més ha contribuït a l’extensa varietat de dolços, barretes i bombons que trobem avui al supermercat: Anglaterra. A la ciutat de York, Henry Isaac Rowntree i amb l’ajuda de tota la família, van tirar endavant una petita producció de 12 persones el 1982 a una empresa que li feia la mosca a Cadbury, així com el gegant treia un producte nou, la família Rowntree també. I anar fent.
Els Fruit Gums, que no m’han agradat especialment per la seva duresa i per ser massa enganxosos, van sortir al mercat el 1893. Fent números, són molts anys i ben segur que ha variat força tant el sabor com la textura. I més si la companyia passa de mà en mà com ho ha fet Rowntree, primer amb la unió amb l’empresa de toffees Mackintosh’s el 1969 i després, amb Nestlé, que va decidir comprar les dues d'una estacada el 1988. Hi va haver judicis i picabralles d'oficina, la guerra Nestlé vs Mondelez International és més llarga que un dia sense pa.
Com deia (i ja em perdonareu els salts d’opinió amb els històrics de l’empresa), no són unes gomes especialment agradables de menjar. Per una banda, jo sempre sóc de gomes com les que podem trobar aquí, amb una base de gelatina que si bé són dures, en mastegar, es trenquen amb facilitat i tendeixen a enganxar-se menys. L’únic cas que tolero gomes dures, és amb mides petites com els Shigekix de UHA Mikakuto. Però les pastilles de Fruit Gums em sembla una peça massa gran i un pèl avorrida de menjar.
Des del 1988, Nestlé ha invertit més de 200 milions d'euros a l'empresa de York, convertint la ciutat amb una de les més productores de dolços. L'oficina de recerca global de Nestlé, també és a la ciutat de York.
Els Fruit Gums, que no m’han agradat especialment per la seva duresa i per ser massa enganxosos, van sortir al mercat el 1893. Fent números, són molts anys i ben segur que ha variat força tant el sabor com la textura. I més si la companyia passa de mà en mà com ho ha fet Rowntree, primer amb la unió amb l’empresa de toffees Mackintosh’s el 1969 i després, amb Nestlé, que va decidir comprar les dues d'una estacada el 1988. Hi va haver judicis i picabralles d'oficina, la guerra Nestlé vs Mondelez International és més llarga que un dia sense pa.
Com deia (i ja em perdonareu els salts d’opinió amb els històrics de l’empresa), no són unes gomes especialment agradables de menjar. Per una banda, jo sempre sóc de gomes com les que podem trobar aquí, amb una base de gelatina que si bé són dures, en mastegar, es trenquen amb facilitat i tendeixen a enganxar-se menys. L’únic cas que tolero gomes dures, és amb mides petites com els Shigekix de UHA Mikakuto. Però les pastilles de Fruit Gums em sembla una peça massa gran i un pèl avorrida de menjar.
Des del 1988, Nestlé ha invertit més de 200 milions d'euros a l'empresa de York, convertint la ciutat amb una de les més productores de dolços. L'oficina de recerca global de Nestlé, també és a la ciutat de York.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada