Ves al contingut principal

Rowntrees fruit gums

Tornem a Europa al país que més ha contribuït a l’extensa varietat de dolços, barretes i bombons que trobem avui al supermercat: Anglaterra. A la ciutat de York, Henry Isaac Rowntree i amb l’ajuda de tota la família, van tirar endavant una petita producció de 12 persones el 1982 a una empresa que li feia la mosca a Cadbury, així com el gegant treia un producte nou, la família Rowntree també. I anar fent.


Els Fruit Gums, que no m’han agradat especialment per la seva duresa i per ser massa enganxosos, van sortir al mercat el 1893. Fent números, són molts anys i ben segur que ha variat força tant el sabor com la textura. I més si la companyia passa de mà en mà com ho ha fet Rowntree, primer amb la unió amb l’empresa de toffees Mackintosh’s el 1969 i després, amb Nestlé, que va decidir comprar les dues d'una estacada  el 1988. Hi va haver judicis i picabralles d'oficina, la guerra Nestlé vs Mondelez International és més llarga que un dia sense pa.


Com deia (i ja em perdonareu els salts d’opinió amb els històrics de l’empresa), no són unes gomes especialment agradables de menjar. Per una banda, jo sempre sóc de gomes com les que podem trobar aquí, amb una base de gelatina que si bé són dures, en mastegar, es trenquen amb facilitat i tendeixen a enganxar-se menys. L’únic cas que tolero gomes dures, és amb mides petites com els Shigekix de UHA Mikakuto. Però les pastilles de Fruit Gums em sembla una peça massa gran i un pèl avorrida de menjar.


Des del 1988, Nestlé ha invertit més de 200 milions d'euros a l'empresa de York, convertint la ciutat amb una de les més productores de dolços. L'oficina de recerca global de Nestlé, també és a la ciutat de York.

Entrades populars d'aquest blog

Milli muh de Sugar Land

Avui us presento la pitjor goma que he provat. Que déu agafi confessat fabricant d’aquestes gomes, perquè quan l’enganxin, no tindran pietat sobre ell. Aquesta forma graciosa d’una vaca, és una de les tantes que fabrica els supermercats Lidl (Lidl Stiftung & Co) sota la marca Sugar Land.


És una bomba de sucre que podeu trobar amb bosses grans acompanyada d’altres individus de goma com ara els famosos ossets o trolls, entre molts d’altres. Sincerament, aquesta la guerra dels preus baixos del super està perjudicant molt la qualitat dels productes i acabarà molt malament. Sigueu conscients d’això i abstenir-vos de menjar aquesta m*rda.


Very bad kids de Carambar

Comença el Juny! Ja era hora. Per celebrar-ho triarem una cosa ben àcida, no tant com les que fem per aquí però prou per menjar-te la bossa sencera i acabar amb la llengua K.O.


Les podreu trobar en dues bosses diferents, amb gust de soda o amb el de fruites. Jo he triat aquest últim perquè cada vegada que em posen això de gust de soda m’emporto algunes decepcions, ho deixaré per més endavant, de moment aquest de fruites ha donat el seu resultat.


No té gaires anys de vida, si no vaig errat, Carambar va treure aquest producte a principis del 2015, unes bosses de 195 grams de cinc sabors de “very bad kids” i una dosis d’acidesa que no trobarem en els seus productes més famosos com el caramel tou Atomic. Si mai els trobeu, per mi hi podeu confiar plenament, és un bon producte que us animo a provar. Per cert, algú sap perquè la pàgina oficial d'una empresa com aquesta és la pàgina de Facebook? No és un mica cutre tot plegat?


Barreta saciant Corpore Diet WN

Ho confesso d'entrada. Només he comprat la barreta per l'efecte saciant que diu. Ni per el lamentable embolcall, ni per una suposada dieta que vull fer ni per les poques calories que diu que porta (amb lo maques que són les calories :_D)Però amb la idea aquesta de convertir les gasolineres Cepsa en micro markets, o market express de Carrefour, no m'he pogut estar i n'he comprat una. No pas gaire econòmica la veritat, però m'ha vingut les ganes de provar si realment no tindria tanta gana. Però res, això només deu funcionar a les noies, jo he seguit menjant com un mort de gana.La barreta en sí te un gust força depressiu, és cruixent i es nota un lleuger sabor de cacau, però és com menjar aire solidificat. Oi que no sabeu exactament quin sabor pot ser? Doncs m'he quedat igual quna he provat la barreta de Corpore Diet. Jo personalment no us la recomano. Potser ha sigut posar-me un un sector que considero a anys llum del meu, però és que tampoc l'entenc per mo…