Ves al contingut principal

Jean Galler



Jean Galler és nebot d’un humil pastisser Belga que l’any 1930 va fundar una empresa de confecció de dolços. 16 anys després, empès per la seva vessant més experimental i creativa, va anar a Basilea (Suïssa) a estudiar l’ofici i posteriorment va estar aprenent amb el millor cuiner-de-postres de França: Gaston Lenôtre (fill de la primera dona “xef” de Paris als 90). Acabats tots aquests anys d’aprenentatge i perfecció, 21 anys després engega la seva pròpia companyia. Avui, amb més de 100 empleats, produeix tot tipus de dolços, confits, gelats, bombons i galetes en infinitat de tipus i sabors arreu del món amb més de 2.000 botigues indirectes i unes botigues de marca pròpia exclusives a França, Japó i als Emirats Àrabs.



De les barres de xocolata, 22 sabors i textures són el pilar de l’empresa. Gràficament diferenciades per una gama cromàtica de colors molt ben escollits i de fàcil distinció.


El que he pogut provar són aquests dos: Praliné aux noix (Nou de Grenoble i avellanes torrades amb caramel) i Praliné Lait (Praliné d’ametlles i avellanes)


El primer, d’avellanes i caramel és que m’ha agradat més, tant la xocolata com el generós farcit que té a l’interior.


El segon, com sabeu amb tot el que és llet amb una mica de xocolata, no és tan bo, és pràcticament incomestible. Tan lletós i empallegós que no he arribat a notar res d’avellana. Si sou de xocolata negra, salteu-vos els de llet. L’autèntic Galler és a la xocolata negra.

La reputació de la xocolata Galler ha estat merescudament premiada amb el premi “Fournisseur Breveté de la Cour de Belgique” (Proveïdor oficial de la casa reial Belga) a l’any 1994, premi que avui dia segueix mantinguen alt i ferm.


Entrades populars d'aquest blog

Milli muh de Sugar Land

Avui us presento la pitjor goma que he provat. Que déu agafi confessat fabricant d’aquestes gomes, perquè quan l’enganxin, no tindran pietat sobre ell. Aquesta forma graciosa d’una vaca, és una de les tantes que fabrica els supermercats Lidl (Lidl Stiftung & Co) sota la marca Sugar Land.


És una bomba de sucre que podeu trobar amb bosses grans acompanyada d’altres individus de goma com ara els famosos ossets o trolls, entre molts d’altres. Sincerament, aquesta la guerra dels preus baixos del super està perjudicant molt la qualitat dels productes i acabarà molt malament. Sigueu conscients d’això i abstenir-vos de menjar aquesta m*rda.


Coco Pops snack bar

Caixa de l'arròs amb xocolata

No em pregunteu perquè, però he trobat uns Coco Pops amb els textos en anglès i italià a Barcelona. Visca la globalització (bé, potser el fet que els immigrants número 1 de Barcelona són italians hi té alguna cosa a veure). La qüestió és que parlem dels populars Choco Krispies de tota la vida en format barreta per berenar o picar quan tens gana. Ja fa temps que corre pel mercat i els podeu comprar perfectament, però com que encara no tenia bloc no n’havia parlat.



La barreta és el mateix cereal que els que pots comprar en bossa per esmorzar, que a la mínima que s’hi acosta una mica d’humitat o líquid, l’arròs l’absorbeix sense pensar-s’ho. La base és d’una massa blanca que podria ser de tot menys xocolata, segur, però sabeu què, és bo. Deu portar les mil i una coses ensucrades que no recomana ningú menjar però, igual que el menjar ràpid, si no n’abuses, no té per què passar res.



Kellogg's es va fundar l'any 1898 de la ma de W.K. Kellogg i el seu…

Very bad kids de Carambar

Comença el Juny! Ja era hora. Per celebrar-ho triarem una cosa ben àcida, no tant com les que fem per aquí però prou per menjar-te la bossa sencera i acabar amb la llengua K.O.


Les podreu trobar en dues bosses diferents, amb gust de soda o amb el de fruites. Jo he triat aquest últim perquè cada vegada que em posen això de gust de soda m’emporto algunes decepcions, ho deixaré per més endavant, de moment aquest de fruites ha donat el seu resultat.


No té gaires anys de vida, si no vaig errat, Carambar va treure aquest producte a principis del 2015, unes bosses de 195 grams de cinc sabors de “very bad kids” i una dosis d’acidesa que no trobarem en els seus productes més famosos com el caramel tou Atomic. Si mai els trobeu, per mi hi podeu confiar plenament, és un bon producte que us animo a provar. Per cert, algú sap perquè la pàgina oficial d'una empresa com aquesta és la pàgina de Facebook? No és un mica cutre tot plegat?