Ves al contingut principal

Bombó farcit sense lactosa

Hi ha gent amb problemes. Això ho sabem tots. Els problemes que un té, o que afecta persones molt properes els coneixem i en tenim coneixements bàsics. Dels que no ens en parlen, doncs, no en sabem res fins que ens ho posen davant els nassos. Literalment és el que m’ha passat amb un dels tants productes lliures de lactosa i fructosa (una altra intolerància que en parlarem més endavant) que fabrica l’empresa alamana Frankonia.


Molt bé, però què vol dir que un és intolerant a la lactosa? Tirarem del que tenim a la xarxa, Viquipèdia per no perdre el costum (ara que, un cop d’ull a etselquemenges.cat us farà un bon servei): La intolerància a la lactosa és la incapacitat de l'organisme per digerir la lactosa, el sucre predominant a la llet. Aquesta intolerància és deguda a la baixa quantitat de l'enzim lactasa a l'intestí prim. La lactasa s'ocupa de separar la lactosa en galactosa i glucosa, els dos sucres simples que la componen i que el nostre organisme és capaç d'assimilar sense problemes. Quan la lactosa arriba a l'intestí prim, si no hi ha l'actuació de la lactasa, aquesta segueix el seu camí cap a l'intestí gruixut, ja que no pot ser absorbida. És llavors quan es donen els símptomes típics de la intolerància: nàusees, flatulència, diarrea o dolor abdominal, entre d'altres, depenent de la intensitat de la quantitat de lactosa que la persona toleri.


I això com afecta la indústria dels dolços? Doncs molt. Penseu només en la quantitat de coses de xocolata que vénen de fora que estan fetes de xocolata amb llet (o derivats)… molts, moltíssims oi? Aquí, per sort, som més de xocolata negra. També cal matisar que existeixen molts graus de sensibilitat a la lactosa, i per un caramel o un bombó que porti suero de llet… pot ser que no passi res. Tot dependrà de la sensibilitat de cadascú.

Entre un 15% i un 20% d’intolerants a la lactosa és el que es calcula que hi ha actualment a Espanya, molt per davant de Suècia (amb només un 2%), per tant, ja comença a ser un públic força nombrós a qui cal començar a pensar seriosament. Per això trobo tan encertat les iniciatives com les de Frankonia, que dediquen una gran part de la producció a produir per aquest sector i evidentment, comestible per també els que no pateixen la intolerància. En aquest cas, el bombó de coco l’he trobat d’una mida molt agradable, i és pràcticament idèntic al que pots trobar d’altres marques que no fabriquen per als intolerants. (Cal tenir un paladar molt tiquis-miquis, però tot i així, serà difícil trobar-ne la diferència).


Entrades populars d'aquest blog

Milli muh de Sugar Land

Avui us presento la pitjor goma que he provat. Que déu agafi confessat fabricant d’aquestes gomes, perquè quan l’enganxin, no tindran pietat sobre ell. Aquesta forma graciosa d’una vaca, és una de les tantes que fabrica els supermercats Lidl (Lidl Stiftung & Co) sota la marca Sugar Land.


És una bomba de sucre que podeu trobar amb bosses grans acompanyada d’altres individus de goma com ara els famosos ossets o trolls, entre molts d’altres. Sincerament, aquesta la guerra dels preus baixos del super està perjudicant molt la qualitat dels productes i acabarà molt malament. Sigueu conscients d’això i abstenir-vos de menjar aquesta m*rda.


Very bad kids de Carambar

Comença el Juny! Ja era hora. Per celebrar-ho triarem una cosa ben àcida, no tant com les que fem per aquí però prou per menjar-te la bossa sencera i acabar amb la llengua K.O.


Les podreu trobar en dues bosses diferents, amb gust de soda o amb el de fruites. Jo he triat aquest últim perquè cada vegada que em posen això de gust de soda m’emporto algunes decepcions, ho deixaré per més endavant, de moment aquest de fruites ha donat el seu resultat.


No té gaires anys de vida, si no vaig errat, Carambar va treure aquest producte a principis del 2015, unes bosses de 195 grams de cinc sabors de “very bad kids” i una dosis d’acidesa que no trobarem en els seus productes més famosos com el caramel tou Atomic. Si mai els trobeu, per mi hi podeu confiar plenament, és un bon producte que us animo a provar. Per cert, algú sap perquè la pàgina oficial d'una empresa com aquesta és la pàgina de Facebook? No és un mica cutre tot plegat?


Barreta saciant Corpore Diet WN

Ho confesso d'entrada. Només he comprat la barreta per l'efecte saciant que diu. Ni per el lamentable embolcall, ni per una suposada dieta que vull fer ni per les poques calories que diu que porta (amb lo maques que són les calories :_D)



Però amb la idea aquesta de convertir les gasolineres Cepsa en micro markets, o market express de Carrefour, no m'he pogut estar i n'he comprat una. No pas gaire econòmica la veritat, però m'ha vingut les ganes de provar si realment no tindria tanta gana. Però res, això només deu funcionar a les noies, jo he seguit menjant com un mort de gana.



La barreta en sí te un gust força depressiu, és cruixent i es nota un lleuger sabor de cacau, però és com menjar aire solidificat. Oi que no sabeu exactament quin sabor pot ser? Doncs m'he quedat igual quna he provat la barreta de Corpore Diet. Jo personalment no us la recomano. Potser ha sigut posar-me un un sector que considero a anys llum del meu, però és que tampoc l'entenc per mo…