Passa al contingut principal

Bombó farcit sense lactosa

Hi ha gent amb problemes. Això ho sabem tots. Els problemes que un té, o que afecta persones molt properes els coneixem i en tenim coneixements bàsics. Dels que no ens en parlen, doncs, no en sabem res fins que ens ho posen davant els nassos. Literalment és el que m’ha passat amb un dels tants productes lliures de lactosa i fructosa (una altra intolerància que en parlarem més endavant) que fabrica l’empresa alamana Frankonia.


Molt bé, però què vol dir que un és intolerant a la lactosa? Tirarem del que tenim a la xarxa, Viquipèdia per no perdre el costum (ara que, un cop d’ull a etselquemenges.cat us farà un bon servei): La intolerància a la lactosa és la incapacitat de l'organisme per digerir la lactosa, el sucre predominant a la llet. Aquesta intolerància és deguda a la baixa quantitat de l'enzim lactasa a l'intestí prim. La lactasa s'ocupa de separar la lactosa en galactosa i glucosa, els dos sucres simples que la componen i que el nostre organisme és capaç d'assimilar sense problemes. Quan la lactosa arriba a l'intestí prim, si no hi ha l'actuació de la lactasa, aquesta segueix el seu camí cap a l'intestí gruixut, ja que no pot ser absorbida. És llavors quan es donen els símptomes típics de la intolerància: nàusees, flatulència, diarrea o dolor abdominal, entre d'altres, depenent de la intensitat de la quantitat de lactosa que la persona toleri.


I això com afecta la indústria dels dolços? Doncs molt. Penseu només en la quantitat de coses de xocolata que vénen de fora que estan fetes de xocolata amb llet (o derivats)… molts, moltíssims oi? Aquí, per sort, som més de xocolata negra. També cal matisar que existeixen molts graus de sensibilitat a la lactosa, i per un caramel o un bombó que porti suero de llet… pot ser que no passi res. Tot dependrà de la sensibilitat de cadascú.

Entre un 15% i un 20% d’intolerants a la lactosa és el que es calcula que hi ha actualment a Espanya, molt per davant de Suècia (amb només un 2%), per tant, ja comença a ser un públic força nombrós a qui cal començar a pensar seriosament. Per això trobo tan encertat les iniciatives com les de Frankonia, que dediquen una gran part de la producció a produir per aquest sector i evidentment, comestible per també els que no pateixen la intolerància. En aquest cas, el bombó de coco l’he trobat d’una mida molt agradable, i és pràcticament idèntic al que pots trobar d’altres marques que no fabriquen per als intolerants. (Cal tenir un paladar molt tiquis-miquis, però tot i així, serà difícil trobar-ne la diferència).


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Caramels farcits de mel Woogie

Tornem a parlar de caramels de mel. Un clàssic al bloc, com sabeu, després de parlar dels farcits de Gerio (el gran i el petit ), els que importa Arcor sota el nom de Misky , els francesos de Culture Miel ara tocaria una versió de l'est. El caramel farcit italià ve embolicat en doble llaç, i d'un color molt clar. Vistós i elegant amb la informació mínima que s'exigeix a un producte d'aquestes característiques: Honey filled . Un filled que, de tots els que hi ha a la bossa de 225 grams, pocs compleixen el que considero un bon farcit. D'haver-n'hi, n'hi ha, tot s'ha de dir, però no suficient per repetir o recomanar-vos-el. Crec que he comentat alternatives al bloc que poden estar més a l'altura d'un caramel de mel. Llàstima, perquè us ho dic amb sinceritat, la presentació d'aquests caramels és per treure's el barret. Woogie , és una marca de la distribuïdora austríaca Gunz . Només cal veure la seva web per veure

Energy Pop de Cerdán

Ja fa molt de temps d'això, alguns potser no coneixíeu el blog encara, però Cerdán és una empresa de caramel amb pal, tipus chupa chups amb molta trajectória. Ho vaig comentar amb un xupa molt famós, el Conde Dracula , que porta xiclet a l'interior i avui, tocarà una novetat peculiar. No és peculiar el concepte energy , ni les versions de la cafeïna amb taurina que han tret empreses de dolços després del boom Red Bull, però si que ho és, dins del sector, tenir un xupa focalitzat només a aquest valor afegit. Amb un parell de cerques a internet, l'he pogut veure al costat de l' Hèctor Barberà , pilot de Moto GP . El sabor és acceptable, m'agrada el toc d'acidesa que  porta i el ginseng que hi han afegit. Comparant la Red Bull amb el xupa, amb el mateix gramatge, ens dona un producte ideal per aguantar un dijous universitari, una festa... o un matí tortuós de feina.

Palitos Oka Loka

Al desembre de l'any passat parlava de la colombiana Super i el seu Magic Mix , un sobre d'aquests que pal per anar llepant i fer servir com a eina per menjar la pols que hi ha al fons. Segur que n'heu vist perquè durant uns quants anys va ser molt popular i segur que ara també n'hi deu haver a les botigues. Que recordi ara mateix, l'última vegada que en vaig comprar tenia un peu com a caramel per enganxar-hi la pols. Molt curiós i higiènic, hehehe. Però si això de convertir-vos en un os formiguer no és el que busqueu, els de Super també tenen uns Palitos que són uns fantàstics i innovadors fideus de colors de poc més d'un centímetre en cinc sabors diferents que són gaire clars, menys el groc que és llimona... la resta crec que són sabors sud americans, tipus guaiaba , mango , etc. De nou, crec que l'envàs, la tipografia grafitera de la marca Oka Loka i la composició dels elements queda totalment relacionat amb el públic juvenil a qui va dirigit.