Després de comentar el nougat tendre de Monbana i les vuit xocolatines de sabors i textures diferents, a arribat el moment de comentar un assortit de boles de xocolata farcides de coses. Res fora de l’òrbita de la confiteria clàssica però d’una xocolata molt bona, com és d’esperar d’aquesta empresa familiar del 1934.
Sis sabors són els que he trobat a una mena de bossa transparent amb una franja rosa amb punts marrons, m’imagino que és una bossa genèrica on hi podem trobar altres productes de la marca. Però trobar-hi aquestes boles en flowpack ha sigut un gran encert. Les aniré comentant segons apareixen a la imatge superior, d’esquerra a dreta i de dalt a baix.
Bola Pépita au spéculoos, és una bola de xocolata més dolça del que m’esperava amb un farcit de Spéculoos, tranquils, jo tampoc sabia què era fins que llegeixo per internet que es tracta d’una galeta tradicional al nord de França, Bèlgica i regions dels Països baixos i Alemanya. Es consumeix generalment per nadal (però en pots trobar tot l’any) i porten canyella, nou moscada, gingebre i cardamom (entre altres ingredients que poden variar segons la marca i regió). Una bona bola per començar.
La segona, no se perquè, pensava que trobaria quelcom de xocolata negra (m’hauré confós noir amb neige? ouch!) i és clar, m’he trobat amb una bola de cereal recobert de xocolata amb llet i tornat a recobrir de xocolata blanca amb essència de cafè. I no, no ho he notat a la primera ni a la segona bola, ho posa a la web de Monbana, ja que només he notat una bola cruixent de cereal amb una dolçor molt més accentuada que la pépita au spéculoos. Passem a la següent que aquesta no ha sigut massa bona.
Bola grain de cafè, aquesta sí que no tenia cap dubte! Un gra de cafè sencer recobert de xocolata. D’aquestes boles n’he menjat per aquí, d’altres marques i amb xocolata negra molt forta. Aquesta xocolata en canvi, és més suau, amb menys xocolata i la bola més petita. D’aquesta manera, el sabor del gra de cafè agafa tot el protagonisme.
Bola Pralinéa és el nom que li posa Monbana a la bola de praliné que no és més que una pasta feta a partir d’una mescla d’ametlla i avellana confitada amb sucre caramel·litzat. Un cop seca la pasta, es trosseja i es fa servir per posar al damunt de pastissos, bols de xocolata, o en aquest cas, per farcir una bola de xocolata amb llet.
La Pépite au praliné seria una bola encara més cruixent que l’anterior, amb el praliné barrejat a la massa de xocolata amb llet que recobreix la bola de cereal de l’interior. No m’ha entusiasmat gaire la veritat.
El que si m’ha semblat que destacava per sobre de la resta és aquesta Amande cacaotée, una ametlla xocolatejada i amb un segon recobriment de xocolata amb pols molt forta. L’autèntica delícia de l’assortit, és el flowpack festuc i festiu. i fins aquí crec que us he fet una bona introducció de les boles, que podeu trobar barrejades o en caixes petites individuals a les moltes botigues que tenen repartides pel món.
Sis sabors són els que he trobat a una mena de bossa transparent amb una franja rosa amb punts marrons, m’imagino que és una bossa genèrica on hi podem trobar altres productes de la marca. Però trobar-hi aquestes boles en flowpack ha sigut un gran encert. Les aniré comentant segons apareixen a la imatge superior, d’esquerra a dreta i de dalt a baix.
Bola Pépita au spéculoos, és una bola de xocolata més dolça del que m’esperava amb un farcit de Spéculoos, tranquils, jo tampoc sabia què era fins que llegeixo per internet que es tracta d’una galeta tradicional al nord de França, Bèlgica i regions dels Països baixos i Alemanya. Es consumeix generalment per nadal (però en pots trobar tot l’any) i porten canyella, nou moscada, gingebre i cardamom (entre altres ingredients que poden variar segons la marca i regió). Una bona bola per començar.
La segona, no se perquè, pensava que trobaria quelcom de xocolata negra (m’hauré confós noir amb neige? ouch!) i és clar, m’he trobat amb una bola de cereal recobert de xocolata amb llet i tornat a recobrir de xocolata blanca amb essència de cafè. I no, no ho he notat a la primera ni a la segona bola, ho posa a la web de Monbana, ja que només he notat una bola cruixent de cereal amb una dolçor molt més accentuada que la pépita au spéculoos. Passem a la següent que aquesta no ha sigut massa bona.
Bola grain de cafè, aquesta sí que no tenia cap dubte! Un gra de cafè sencer recobert de xocolata. D’aquestes boles n’he menjat per aquí, d’altres marques i amb xocolata negra molt forta. Aquesta xocolata en canvi, és més suau, amb menys xocolata i la bola més petita. D’aquesta manera, el sabor del gra de cafè agafa tot el protagonisme.
Bola Pralinéa és el nom que li posa Monbana a la bola de praliné que no és més que una pasta feta a partir d’una mescla d’ametlla i avellana confitada amb sucre caramel·litzat. Un cop seca la pasta, es trosseja i es fa servir per posar al damunt de pastissos, bols de xocolata, o en aquest cas, per farcir una bola de xocolata amb llet.
La Pépite au praliné seria una bola encara més cruixent que l’anterior, amb el praliné barrejat a la massa de xocolata amb llet que recobreix la bola de cereal de l’interior. No m’ha entusiasmat gaire la veritat.
El que si m’ha semblat que destacava per sobre de la resta és aquesta Amande cacaotée, una ametlla xocolatejada i amb un segon recobriment de xocolata amb pols molt forta. L’autèntica delícia de l’assortit, és el flowpack festuc i festiu. i fins aquí crec que us he fet una bona introducció de les boles, que podeu trobar barrejades o en caixes petites individuals a les moltes botigues que tenen repartides pel món.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada