Ves al contingut principal

Paletas de cajeta

Avui anem a Mèxic, ja en tinc prou de fred i a Mèxic hi ha llocs molt freds, cert, però també hi ha Cancun que està ple de guiris i fa més bon temps. També perquè com acostuma a passar sovint, hi ha aprés un nou sabor: la Cajeta (o la Cajeta de Celaya), una combinació de llet de cabra bullida, sucre moreno i algunes vegades, amb canella. La diferència doncs, amb el conegut “dulce de leche” és la procedència de la llet, que en lloc de ser de vaca (el dulce) és de cabra (la cajeta).


El dolç, és originari de Celaya (Guanajuato, Mèxic) i al 2010 va ser anomenat també “postre del bicentenari Mexicà”. Des de l’època del virregnat de Nova Espanya (ufff) que s’elaboren dolços de llet basats en la tradició Ibèrica (la que van portar els colonialistes) però la dificultat d’introduir bestiaris bovins es va optar per substituir a les receptes que portaven llet de vaca, per llet de bestiari cabrum, més arrelat al territori. El resultat és aquest dolç, aquest peculiar dolç, que adquireix el nom de “cajeta” en referència a les caixes de fusta on originalment es guardaven.


Avui dia, la majoria de productes de “cajeta” que es fan industrialment porten llet de vaca perquè és molt més econòmic, però algunes empreses com Hacienda Coronado, creada per José Hernández Guerra el 1927, aguanten i ho segueixen fent amb llet de cabra. La meva opinió és que fan bé, ja que gustativament els dóna una diferència molt valuosa que els permet competir de tu a tu amb tota la resta de dolços de llet del mercat. Per mi, aquesta piruleta m’ha ben enamorat de gust, color i alerta… grandària! S’ha acabat just quan he volgut!

Entrades populars d'aquest blog

Milli muh de Sugar Land

Avui us presento la pitjor goma que he provat. Que déu agafi confessat fabricant d’aquestes gomes, perquè quan l’enganxin, no tindran pietat sobre ell. Aquesta forma graciosa d’una vaca, és una de les tantes que fabrica els supermercats Lidl (Lidl Stiftung & Co) sota la marca Sugar Land.


És una bomba de sucre que podeu trobar amb bosses grans acompanyada d’altres individus de goma com ara els famosos ossets o trolls, entre molts d’altres. Sincerament, aquesta la guerra dels preus baixos del super està perjudicant molt la qualitat dels productes i acabarà molt malament. Sigueu conscients d’això i abstenir-vos de menjar aquesta m*rda.


Coco Pops snack bar

Caixa de l'arròs amb xocolata

No em pregunteu perquè, però he trobat uns Coco Pops amb els textos en anglès i italià a Barcelona. Visca la globalització (bé, potser el fet que els immigrants número 1 de Barcelona són italians hi té alguna cosa a veure). La qüestió és que parlem dels populars Choco Krispies de tota la vida en format barreta per berenar o picar quan tens gana. Ja fa temps que corre pel mercat i els podeu comprar perfectament, però com que encara no tenia bloc no n’havia parlat.



La barreta és el mateix cereal que els que pots comprar en bossa per esmorzar, que a la mínima que s’hi acosta una mica d’humitat o líquid, l’arròs l’absorbeix sense pensar-s’ho. La base és d’una massa blanca que podria ser de tot menys xocolata, segur, però sabeu què, és bo. Deu portar les mil i una coses ensucrades que no recomana ningú menjar però, igual que el menjar ràpid, si no n’abuses, no té per què passar res.



Kellogg's es va fundar l'any 1898 de la ma de W.K. Kellogg i el seu…

Very bad kids de Carambar

Comença el Juny! Ja era hora. Per celebrar-ho triarem una cosa ben àcida, no tant com les que fem per aquí però prou per menjar-te la bossa sencera i acabar amb la llengua K.O.


Les podreu trobar en dues bosses diferents, amb gust de soda o amb el de fruites. Jo he triat aquest últim perquè cada vegada que em posen això de gust de soda m’emporto algunes decepcions, ho deixaré per més endavant, de moment aquest de fruites ha donat el seu resultat.


No té gaires anys de vida, si no vaig errat, Carambar va treure aquest producte a principis del 2015, unes bosses de 195 grams de cinc sabors de “very bad kids” i una dosis d’acidesa que no trobarem en els seus productes més famosos com el caramel tou Atomic. Si mai els trobeu, per mi hi podeu confiar plenament, és un bon producte que us animo a provar. Per cert, algú sap perquè la pàgina oficial d'una empresa com aquesta és la pàgina de Facebook? No és un mica cutre tot plegat?