Ves al contingut principal

Pinyons ensucrats de Xixona

Com ha anat el nadal? Jo amb una sorpresa molt gran: pinyons ensucrats. Mireu que n'he menjat una bona pila de pinyons, allà assegur a una roca i vinga a buidar pinyes. Ben fart en vaig acabar. Ara encara m'hi entretinc quan vaig a la muntanya, però força menys que abans. El més similar que he provat és el que vaig comentar fa un parell d'anys aquí: els de Tafalla.


El que no m'esperava és que fos quelcom tan preuat al sud, a les zones tradicionals d'Alacant i voltants. No té més secret que un pinyó elaborat com si fos un confit (més conegut com a peladilla) amb una bona capa de sucre. A vegades, duplicant el volum del pinyó.


No tinc cap referència per comparar-ho, són els primers que provo i m'han semblat un bon producte per anar picant. Turrones Pico S.A. és una empresa familiar dedicada a la fabricació i distribució de Torró i dolços. La seva história comença als anys 30, quan el fundador Antonio Picó Mira inicia la fabricació dels seus primers torrons a un obrador a Xixona (entre Alcoi i Sant Joan d'Alacant). La febre del torró, com moltes empreses del sector, les porta a ampliar la nau i millorar-les tecnològicament. Avui dia, és un dels reptes de la tercera generació al capdavant de l'empresa Picó.

Entrades populars d'aquest blog

Milli muh de Sugar Land

Avui us presento la pitjor goma que he provat. Que déu agafi confessat fabricant d’aquestes gomes, perquè quan l’enganxin, no tindran pietat sobre ell. Aquesta forma graciosa d’una vaca, és una de les tantes que fabrica els supermercats Lidl (Lidl Stiftung & Co) sota la marca Sugar Land.


És una bomba de sucre que podeu trobar amb bosses grans acompanyada d’altres individus de goma com ara els famosos ossets o trolls, entre molts d’altres. Sincerament, aquesta la guerra dels preus baixos del super està perjudicant molt la qualitat dels productes i acabarà molt malament. Sigueu conscients d’això i abstenir-vos de menjar aquesta m*rda.


Coco Pops snack bar

Caixa de l'arròs amb xocolata

No em pregunteu perquè, però he trobat uns Coco Pops amb els textos en anglès i italià a Barcelona. Visca la globalització (bé, potser el fet que els immigrants número 1 de Barcelona són italians hi té alguna cosa a veure). La qüestió és que parlem dels populars Choco Krispies de tota la vida en format barreta per berenar o picar quan tens gana. Ja fa temps que corre pel mercat i els podeu comprar perfectament, però com que encara no tenia bloc no n’havia parlat.



La barreta és el mateix cereal que els que pots comprar en bossa per esmorzar, que a la mínima que s’hi acosta una mica d’humitat o líquid, l’arròs l’absorbeix sense pensar-s’ho. La base és d’una massa blanca que podria ser de tot menys xocolata, segur, però sabeu què, és bo. Deu portar les mil i una coses ensucrades que no recomana ningú menjar però, igual que el menjar ràpid, si no n’abuses, no té per què passar res.



Kellogg's es va fundar l'any 1898 de la ma de W.K. Kellogg i el seu…

Caixa de gomes Halloween de Vidal

Aquesta entrada és d'una caixa que vaig comprar l'any passat. Després de Tots Sants vaig veure que encara no n'havia parlat i ja ho vaig deixar córrer fins l'any següent. Un post 365 dies després que dirien alguns.


La caixa és un assortit de "coses que fan por", bruixes, dents de vampir, carabasses, esquelets i altres gomes per fer volum com la piruleta (amb el seu paper característic halloweeenià), un xiclet farcit del buit o ple segons l'optimisme del que el mastega i cintes de regalèssia de colors.


Tot és goma Vidal, que ja he comentat varies vegades que són molt bones, acceptables algunes, molt millors les altres. Exemples? Home, ara recordo les calaveres farcides o els diables picants de l'any passat i se'm fa la boca aigua!