Özel és una empresa Turca, de Konya, creada el 1971 i produeix des del caramel bàsic fins a elaborats més complexos com els que veurem avui. Si més no, són més coneguts per unes capses que fan: Istambul Avenue, molt similars a unes que fa Nestlé. Desconec qui s’ha copiat a qui, però és similituds són evidents.
El bombó d’avui, i l’únic que tinc, ha vingut amb una bossa amb diferents dolços turcs que m’ha portat un company que està fent un màster allà. Fins on m’ha explicat, i no vull que us ho pregueu com una “veritat absoluta”, el consum de dolços és molt similar a l’andalús o al mexicà, on la gent va comprant les peces per cèntims. Res de pes: unitat i comptant.
Aquesta peça deu ser de les econòmiques, això no em fa falta saber-ho, coneixent el company ja ho puc ben assegurar, hehehe. Un bombó amb un embolcall on hi apareixen avellanes, que bé! Pensa un, innocentment, fins que veu el farcit d’un color rosa pàl·lid. (Ja m’han donat gat per llebre). Però mira per on, no crec que fos avellana, el sabor tampoc em deia que maduixa o un tipus de gerds (algun farcit més de color rosa maduixa?).
Bé, que em quedo amb les ganes de saber el sabor original. La xocolata del Bale és bona, no ho discuteixo, i la mescla és correcta. No és pas un bombó que cal que proveu, n’hi ha molts per aquí de qualitat similar i segurament fabricats a casa.
El bombó d’avui, i l’únic que tinc, ha vingut amb una bossa amb diferents dolços turcs que m’ha portat un company que està fent un màster allà. Fins on m’ha explicat, i no vull que us ho pregueu com una “veritat absoluta”, el consum de dolços és molt similar a l’andalús o al mexicà, on la gent va comprant les peces per cèntims. Res de pes: unitat i comptant.
Aquesta peça deu ser de les econòmiques, això no em fa falta saber-ho, coneixent el company ja ho puc ben assegurar, hehehe. Un bombó amb un embolcall on hi apareixen avellanes, que bé! Pensa un, innocentment, fins que veu el farcit d’un color rosa pàl·lid. (Ja m’han donat gat per llebre). Però mira per on, no crec que fos avellana, el sabor tampoc em deia que maduixa o un tipus de gerds (algun farcit més de color rosa maduixa?).
Bé, que em quedo amb les ganes de saber el sabor original. La xocolata del Bale és bona, no ho discuteixo, i la mescla és correcta. No és pas un bombó que cal que proveu, n’hi ha molts per aquí de qualitat similar i segurament fabricats a casa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada