Ja fa dies que tinc pendent aquesta entrada d’unes xocolates que vaig poder tastar al seu stand durant els dies de la fira ISM d’aquest 2015. Si bé el nom em sonava una mica, no va ser fins a visitar-los, que em van posar al corrent de les coses que ens perdem perquè no estan distribuïdes per algú al nostre mercat (benaurats aquells que poden viatjar i provar aquestes coses fora del país).
Monbana va néixer el 1934 a la mà de Luis Guattari que es dedicava a la producció de cacau i esmorzars amb base de farina de plàtan. Avui dia és una empresa que es caracteritza per l’ús de matèries primeres procedents de cultiu ecològic: República dominicana, Ghana o Nigèria són alguns dels països amb els que treballa aquest cultiu i l’utilitza a les seves produccions com ara les xocolatines quadrades, producte que porten fent des del 1978.
L’altre punt fort de l’empresa és la varietat de gama que tenen i l’elasticitat que demostren a l’hora de fabricar o modificar fórmules de xocolatines al gust del client final. Xocolatines com la de blanc-citron o noir-orange són experiències que diuen molt de la marca, el seu afany d’experimentar i jugar amb la xocolata. Si bé, són les dues xocolatines que no menjaria diàriament, sinó que seria quelcom que consumiria més aviat, mensualment.
Pel que fa les de llet, sigui amb un 33% de cacau o amb trossets de caramel incorporats dependrà de les vostres preferències a la xocolata amb llet, jo personalment, no en sóc gaire partidari. La que porta caramel incorporat, com podeu veure a la foto, és visualment molt agradable i al menjar-la es noten els trossets. És, si més no, una experiència, que és una gran part del que pagues a una xocolatina Monbana.
Les negres, deixant de banda la que porta essència de taronja, són les que més m’han agradat: amb un 70% o de torró, ambdues són autèntiques delícies. El de fèves de cacau, que és molt amargant, conté uns trossets petits de cacau que la fan una xocolatina cruixent ideal per al cafè o per menjar-ne una rere l’altre sense parar. Doncs crec que Monbana és d’allò que heu de fer un esforç per provar un cop a la vida. M’ho agraireu.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada