Maynards ers una empresa fabricant de dolços molt potent entre Anglaterra i Canadà que posteriorment, i com hem vist amb moltes empreses d’aquest blog, han estat adquirides per d’altres més grans o més ambicioses, en aquest cas, la ja coneguda Cadbury. Posteriorment el tradicional salt a Kraft Foods i acabar sota el paraigua de Mondelēz International.
La història de Maynard comença amb dos germans: Charles i Tom que comencen l’aventura de fabricació dels dolços el 1880 a la seva cuina de Stamford Hill que després la dona d’un dels germans vendrà davant mateix de la casa. L’èxit els va animar a fundar l’empresa el 1896. L’empresa va anar creixent fins que el 1990 es va fusionar amb el fabricant de regalèssia de Tottenham Bassetts i la que ja vaig comentar fa poc: Trebor.
I com són aquests wine gums? Doncs pel meu gust, de les últimes gomes que agafaria per menjar dolços. La textura d’aquests són d’una gomositat tan dura i espesa que no saps si és una gelatina, un xiclet o un toffee que s’ha passat hores al sol. Els sabors, si no parlem de la taronja o la llimona, són molt sosos. No, no és producte que m'hagi agradat de nou, ja ho vaig dir amb els Fruit Gums de Rowntrees, és la base i la textura al menjar-los. Però sí que és cert que l'èxit que té és indiscutible, tots els països de la Commonwealth i part dels escandinaus, els agrada molt: el peix suec (swedish fish), els jelly babies (de Bassetts) i els Jujubes en son un dels exemples més coneguts i fàcils de trobar.
La història de Maynard comença amb dos germans: Charles i Tom que comencen l’aventura de fabricació dels dolços el 1880 a la seva cuina de Stamford Hill que després la dona d’un dels germans vendrà davant mateix de la casa. L’èxit els va animar a fundar l’empresa el 1896. L’empresa va anar creixent fins que el 1990 es va fusionar amb el fabricant de regalèssia de Tottenham Bassetts i la que ja vaig comentar fa poc: Trebor.
I com són aquests wine gums? Doncs pel meu gust, de les últimes gomes que agafaria per menjar dolços. La textura d’aquests són d’una gomositat tan dura i espesa que no saps si és una gelatina, un xiclet o un toffee que s’ha passat hores al sol. Els sabors, si no parlem de la taronja o la llimona, són molt sosos. No, no és producte que m'hagi agradat de nou, ja ho vaig dir amb els Fruit Gums de Rowntrees, és la base i la textura al menjar-los. Però sí que és cert que l'èxit que té és indiscutible, tots els països de la Commonwealth i part dels escandinaus, els agrada molt: el peix suec (swedish fish), els jelly babies (de Bassetts) i els Jujubes en son un dels exemples més coneguts i fàcils de trobar.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada