Ara que arriba el fred (de mica en mica, al migdia encara fa una calor-seca impressionant, com indica l'incendi del Baix Empordà d’ahir) començo a comentar coses amb xocolata, aquest líquid o sòlid tan preuat que ens el mengem de moltes maneres i a vegades el fem servir per banyar dolços… o trufes (amb ron), que vindria a ser el cas d’avui.
La trufa banyada Śnieżka és un clàssic, ho dic per la textura de la trufa i la xocolata són d’allò més normals (la xocolata massa dolça pel meu gust). Però el sabor de la trufa, el que es nota al paladar, és deliciosa, a part del ron serà també per la mantega?
Nogensmenys a Polònia és on se'n fan de les millors i és una de les grans tradicions culinàries de la zona. Si se’m permet, diria que aquesta trufa banyada és comparable amb els altres dolços del país com el Makowiec (coca de llavors de rosella), el Piernik (pa de gingebre, també en fan de banyats amb xocolata, per mi els millors) i el Prince Polo, unes galetes d’oblia (com les Loacker que ja vam comentar) cobertes de xocolata que podeu trobar a la majoria de països de l’est (altrament anomenats, exsoviètics). Aquests només són uns quants, evidentment el país i les seves regions en tenen un fotimer que no ens els acabariem mai.
Śnieżka és una empresa amb seu a Świebodzice i fundada a l’any 1946, un any després que la regió deixés de formar part d’Alamània i passes a Polònia. Des de llavors, fabriquen productes com si fis el primer dia amb una qualitat dels productes molt alta i totalment locals.
I ara unes imatges de l'empresa de dins, que tan m'agraden (i gràcies a un grup d'estudiants que van anar a fer-hi fotos):
Nogensmenys a Polònia és on se'n fan de les millors i és una de les grans tradicions culinàries de la zona. Si se’m permet, diria que aquesta trufa banyada és comparable amb els altres dolços del país com el Makowiec (coca de llavors de rosella), el Piernik (pa de gingebre, també en fan de banyats amb xocolata, per mi els millors) i el Prince Polo, unes galetes d’oblia (com les Loacker que ja vam comentar) cobertes de xocolata que podeu trobar a la majoria de països de l’est (altrament anomenats, exsoviètics). Aquests només són uns quants, evidentment el país i les seves regions en tenen un fotimer que no ens els acabariem mai.
I ara unes imatges de l'empresa de dins, que tan m'agraden (i gràcies a un grup d'estudiants que van anar a fer-hi fotos):
Foto: Zszil
Foto: Naszemiasto
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada