Passa al contingut principal

Galetes Jules Destrooper

Fa poc he començat a seguir el bloc del Monstruo de las galletas. No és la primera vegada que el visitava, ja hi havia caigut navegant per la xarxa alguna vegada, però mai m’havia parat a mirar-lo detalladament. Bé, la qüestió és que aquest bloc, dirigit per en Daniel Martinez (aka Pintxo), va comentar les galetes Jules Destrooper.


Immediatament em va venir una pila de fotografíes de productes de l’ISM 2014 que vaig haver de repetir, entre d’elles, aquestes galetes de Lo-Reninge (a l'oest de Flandes) al 1886. Són fines, suaus i d’un gramatge molt finet que es trenquen a la boca molt fàcilment. Els ingredients són naturals, molts bàsics on l’important és encertar el moment de cocció, torrefacció i secat. Tot plegat, ho converteix en una delícia de galeta que heu de provar si o si.


L'original i més coneguda és la que sembla un gofre rodó (foto superior), però a partir d'aquí la cosa es va anar fent gran i han acabat fent sortits de galetes increïblement bons, aquí un exemple del millor que podeu trobar:


Els que vulgueu provar-ne i no teniu ganes de posar-vos a buscar gaire, us informo que en podeu comprar online a la seva pàgina web o a la botiga de 5 titus d’Olot (i segur que moltes més, però aquestes són les que surten més rapidament al buscador).

Disseny especial de cap d'any elaborat per Claerhout Communicatiehuis

Cal destacar l’elegància del disseny de les galetes. Un sol color i un ús del blanc molt vistós. Crec que molts de vosaltres us haurà quedat gravada aquesta imatge de Jules Destrooper, igual que en el seu dia ho van fer els de Nestlè amb la “Caja Roja” o Ferrero amb les boles daurades.
Fins on he pogut llegir, l’estudi encarregat del treball gràfic de les caixes de galetes actual són els flamencs Claerhout Communicatiehuis, un estudi que ha fet treballs molt bons i elegants des del 1981.

Fàbrica, imatge retocada de la Wikipedia


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Palitos Oka Loka

Al desembre de l'any passat parlava de la colombiana Super i el seu Magic Mix , un sobre d'aquests que pal per anar llepant i fer servir com a eina per menjar la pols que hi ha al fons. Segur que n'heu vist perquè durant uns quants anys va ser molt popular i segur que ara també n'hi deu haver a les botigues. Que recordi ara mateix, l'última vegada que en vaig comprar tenia un peu com a caramel per enganxar-hi la pols. Molt curiós i higiènic, hehehe. Però si això de convertir-vos en un os formiguer no és el que busqueu, els de Super també tenen uns Palitos que són uns fantàstics i innovadors fideus de colors de poc més d'un centímetre en cinc sabors diferents que són gaire clars, menys el groc que és llimona... la resta crec que són sabors sud americans, tipus guaiaba , mango , etc. De nou, crec que l'envàs, la tipografia grafitera de la marca Oka Loka i la composició dels elements queda totalment relacionat amb el públic juvenil a qui va dirigit. ...

Caramels farcits de mel Woogie

Tornem a parlar de caramels de mel. Un clàssic al bloc, com sabeu, després de parlar dels farcits de Gerio (el gran i el petit ), els que importa Arcor sota el nom de Misky , els francesos de Culture Miel ara tocaria una versió de l'est. El caramel farcit italià ve embolicat en doble llaç, i d'un color molt clar. Vistós i elegant amb la informació mínima que s'exigeix a un producte d'aquestes característiques: Honey filled . Un filled que, de tots els que hi ha a la bossa de 225 grams, pocs compleixen el que considero un bon farcit. D'haver-n'hi, n'hi ha, tot s'ha de dir, però no suficient per repetir o recomanar-vos-el. Crec que he comentat alternatives al bloc que poden estar més a l'altura d'un caramel de mel. Llàstima, perquè us ho dic amb sinceritat, la presentació d'aquests caramels és per treure's el barret. Woogie , és una marca de la distribuïdora austríaca Gunz . Només cal veure la seva web per veure ...

Pastilles de regalèssia Ga-Jol

Acabem la setmana a Dinamarca, i endevineu què? Si, correcte, un sabor de regalèssia. Què esperàveu si no? Hehehe. Doncs igual que la seva ex-colònia (Islàndia), la regalèssia mentolada, amb xocolata, molt amargant amb altres elements és el seu must . No tinc gaire clar quin seria el nostre sabor... la cirera? Per allò de la piruleta Corazón i perquè sol ser un sabor molt similar a la maduixa però més intens, o potser la menta i l'eucaliptus? Segueixo sense tenir-ho massa clar. El que si que no compraria diàriament per sabor, és aquest classic de Ga-Jol, i això que aquestes llenties dolces i amargants, per mida i textura, em sembla fantàsticament bo i divertit. Però ja he vist a la web que hi ha una bona colla de sabors. Que no donc res per perdut i que segur que trobo el meu gust del Sant Grial . Ga-Jol avui dia forma part del Toms Gruppen però havia funcionat coma a empresa independent des del 1933. Són els més famosos, coneguts i bons fabricants de les monedes de re...