Ves al contingut principal

Kex-choklad de Cloetta

Dimecres, mitja setmana i un bon dia per tornar a un post de fa dos anys, oi? La cosa comença que vaig tornar de Suècia amb unes barretes de xocolata amb llet molt (massa) dolces pel meu gust, ja ho vaig dir al seu dia, però resulta que em vaig deixar la barreta de xocolata més venuda de Suècia, la crème de la crème del nord.

Cartell publicitari dels Kewchoklad, ja de fa uns quants anys. Arxiu de Cloetta

Cloetta porta fabricant les barretes Kex des del 1938 (això són 76 anys, “al loro”), però si filem prim a la història que ens explica la mateixa marca, podríem anar el 1921, quan es comercialitzava amb làmines de pa d’àngel combinades amb fines capes de xocolata.


Les Kex d’avui dia han variat força, s’han modernitzat tant l’embolcall com la fórmula de les barretes per adaptar-ho a la demanda dels consumidors actuals. Si bé, un detall que em sembla digne de mencionar, és la trama del pa d’àngel que té el logo de la marca. Encara que estigui escrit en suec, un ho entén a la primera.



Pel que fa la xocolata, segueix sent de llet, si bé no és tan suau gràcies a la generosa part de galeta que hi ha. Aquesta mescla a la boca és espectacular, però es queda un pis per sota de les Loacker i força més avall que les Manner. Caldrà veure si en un futur, Cloetta en varia una mica la composició, si més no, pels països del sud d’Europa.

Quin look més kitkatero, oi? / Imatge d'arxiu del web de Cloetta

Entrades populars d'aquest blog

Milli muh de Sugar Land

Avui us presento la pitjor goma que he provat. Que déu agafi confessat fabricant d’aquestes gomes, perquè quan l’enganxin, no tindran pietat sobre ell. Aquesta forma graciosa d’una vaca, és una de les tantes que fabrica els supermercats Lidl (Lidl Stiftung & Co) sota la marca Sugar Land.


És una bomba de sucre que podeu trobar amb bosses grans acompanyada d’altres individus de goma com ara els famosos ossets o trolls, entre molts d’altres. Sincerament, aquesta la guerra dels preus baixos del super està perjudicant molt la qualitat dels productes i acabarà molt malament. Sigueu conscients d’això i abstenir-vos de menjar aquesta m*rda.


Coco Pops snack bar

Caixa de l'arròs amb xocolata

No em pregunteu perquè, però he trobat uns Coco Pops amb els textos en anglès i italià a Barcelona. Visca la globalització (bé, potser el fet que els immigrants número 1 de Barcelona són italians hi té alguna cosa a veure). La qüestió és que parlem dels populars Choco Krispies de tota la vida en format barreta per berenar o picar quan tens gana. Ja fa temps que corre pel mercat i els podeu comprar perfectament, però com que encara no tenia bloc no n’havia parlat.



La barreta és el mateix cereal que els que pots comprar en bossa per esmorzar, que a la mínima que s’hi acosta una mica d’humitat o líquid, l’arròs l’absorbeix sense pensar-s’ho. La base és d’una massa blanca que podria ser de tot menys xocolata, segur, però sabeu què, és bo. Deu portar les mil i una coses ensucrades que no recomana ningú menjar però, igual que el menjar ràpid, si no n’abuses, no té per què passar res.



Kellogg's es va fundar l'any 1898 de la ma de W.K. Kellogg i el seu…

Very bad kids de Carambar

Comença el Juny! Ja era hora. Per celebrar-ho triarem una cosa ben àcida, no tant com les que fem per aquí però prou per menjar-te la bossa sencera i acabar amb la llengua K.O.


Les podreu trobar en dues bosses diferents, amb gust de soda o amb el de fruites. Jo he triat aquest últim perquè cada vegada que em posen això de gust de soda m’emporto algunes decepcions, ho deixaré per més endavant, de moment aquest de fruites ha donat el seu resultat.


No té gaires anys de vida, si no vaig errat, Carambar va treure aquest producte a principis del 2015, unes bosses de 195 grams de cinc sabors de “very bad kids” i una dosis d’acidesa que no trobarem en els seus productes més famosos com el caramel tou Atomic. Si mai els trobeu, per mi hi podeu confiar plenament, és un bon producte que us animo a provar. Per cert, algú sap perquè la pàgina oficial d'una empresa com aquesta és la pàgina de Facebook? No és un mica cutre tot plegat?