Mai m’havien enredat tant amb tant poc. Fiesta, coneguda pels Kojak i piruletes amb forma de cor del mateix sabor (i que es mereixen una entrada aviat!) m’ha colat aquestes Gomelitas dures, seques i de dubtós sabor. Un cop de puny al fetge sense avisar.
Amb l’ajuda de la pàgina web i mirant a contrallum les gomes, he anat intentant saber els sabors que tenia: de maduixa cap, de préssec tres (tot i que no n’estic segur que tingués sabor de préssec, en serio), de llimona i pinya una de cada. El millor d’ells? Cap.
La peça petita i prima amb molt de paper i uns llaços excessivament llargs donen una sensació que el producte és molt residual i que en certa manera, m’estan venent gat per llebre. Només els he trobat, per pura sort a una botiga, tipus “tot a 100” a Sabadell. Potser, si els trobo visualment més atractius i tous (sobretot això: tous), els dono una segona oportunitat. De moment, es poden quedar a l’infern.
Als anys 40, l’empresa Ponce Industries de la ciutat de Ponce (Puerto Rico) va adaptar la seva producció de sucre refinat per crear productes amb ell, i com no, caramels. Aquesta evolució de l’empresa va convertir Ponce Industries a Ponce Candy, qui el 1946 van fundar, amb l’ajuda d’una empresa Americana de piruletes: Charms blow pops, una empresa a Veneçuela… que anys després es convertiria amb la que avui coneixem com Fiesta C.A. Charms, més endavant, serà comprada per Tootsie Roll al 1988, fabricant també del toffee de fruites Frooties i que vam comentar aquí.
Fou quasi 20 anys després, el 1965, quan Ponce Candy i José Ángel Mayoral Ortiz (Arquitecte), van decidir muntar una altra empresa, aquest cop a Alcalá de Henares (Madrid). Per acabar la història, i com a tall d’anècdota, es veu que la paraula piruleta prové de la necessitat d'anomenar el “caramel amb pal” d’una manera més senzilla, igual que a Veneçuela s’anomenava chupeta o paleta a Mèxic, per al mercat espanyol es va decidir la paraula piruleta. Un exercici de naming, molt encertat. Podeu trobar la història íntegrament a la web de Fiesta, en castellà.
Fàbrica de Fiesta a Madrid, foto: Google+
Fou quasi 20 anys després, el 1965, quan Ponce Candy i José Ángel Mayoral Ortiz (Arquitecte), van decidir muntar una altra empresa, aquest cop a Alcalá de Henares (Madrid). Per acabar la història, i com a tall d’anècdota, es veu que la paraula piruleta prové de la necessitat d'anomenar el “caramel amb pal” d’una manera més senzilla, igual que a Veneçuela s’anomenava chupeta o paleta a Mèxic, per al mercat espanyol es va decidir la paraula piruleta. Un exercici de naming, molt encertat. Podeu trobar la història íntegrament a la web de Fiesta, en castellà.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada