Ves al contingut principal

Huesitos amb Milka

Chocolates Hueso va ser una empresa fundada per Francisco Hueso Rolland el 1862 a Ateca (Saragossa). L’empresa va ser líder a Espanya durant molts anys, convertint-se en la proveïdora de la casa Reial el 1900.


Després d’uns anys produint barretes de xocolata, va aparèixer la novetat dels Huesitos, el 1975 amb un nen petit de color i un os al cap. Les vendes eren espectaculars i Espanya podia fardar de tenir, a escala local, una barreta de xocolata amarga i deliciosa.

Cartell antic imprés sobre metall.

(Igual que els Conguitos amb el seu “negrito”, la broma de fer servir negres vestits com una tribu de la selva per promocionar productes de xocolata es va acabar aviat).


Huesitos és una barreta… o waffle, amb quatre pisos de pa d’àngel i tres de cacau amb un banyat de xocolata amb llet. D’aquesta manera, entra a la categoria de barretes lleugeres com les Kex, les Loacker o les Rocky Rice. La barreta no és dolenta, serveix com a snack de berenar però si teniu l’opció d’agafar una cosa millor, mireu d’agafar l’altra, perquè no té cap element que destaqui o la faci millor que una altra. És més, crec que fins que no canviïn la xocolata Milka per una altra cosa més decent, millor l’eviteu.


La compra de l’empresa per part de la llavors multinacional Cadbury el 1994, ho va esguerrar tot. La xocolata va passar de l’essència Ibèrica a la “merda lletosa” pròpia dels països del nord. Milka, de fet, ho esguerra tot, s’ha vist i comprovat amb les galetes Petit écolier, a les Oreo (la versió amb Milka, eslcar) i com no, ho han fet als Huesitos.

Interior de la fàbrica de Huesitos a Ateca. / Foto: Nuria Soler

Quan Cadbury es va fusionar a Mondelez International (Kraft Foods), volia tancar la fàbrica de Saragossa per portar-la a Polònia, la pressió dels ciutadans i treballadors ho va evitar… i Mondelez va acabar emportant-se els caramels Respiral i els xiclets Trident a Valladolid (juntament amb els jellies Dulciora) i venent la marca Huesitos i Tokke a Chocolates Valor.

Encara que molts vegin Huesitos i Tokke com a productes germans, al tractar-se de pràcticament el mateix en un envàs diferent, crec que un o altre morirà aviat. Al desembre de l’any passat, Valor va dir que reflotaria les dues marques…, però jo cada dia els veig menys a les benzineres o supermercats. Caldrà veure què passa als pròxims mesos amb el 14% de vendes totals de l’empresa que generen les dues marques.

Pedro Lopez de Chocolates Valor.

Entrades populars d'aquest blog

Milli muh de Sugar Land

Avui us presento la pitjor goma que he provat. Que déu agafi confessat fabricant d’aquestes gomes, perquè quan l’enganxin, no tindran pietat sobre ell. Aquesta forma graciosa d’una vaca, és una de les tantes que fabrica els supermercats Lidl (Lidl Stiftung & Co) sota la marca Sugar Land.


És una bomba de sucre que podeu trobar amb bosses grans acompanyada d’altres individus de goma com ara els famosos ossets o trolls, entre molts d’altres. Sincerament, aquesta la guerra dels preus baixos del super està perjudicant molt la qualitat dels productes i acabarà molt malament. Sigueu conscients d’això i abstenir-vos de menjar aquesta m*rda.


Coco Pops snack bar

Caixa de l'arròs amb xocolata

No em pregunteu perquè, però he trobat uns Coco Pops amb els textos en anglès i italià a Barcelona. Visca la globalització (bé, potser el fet que els immigrants número 1 de Barcelona són italians hi té alguna cosa a veure). La qüestió és que parlem dels populars Choco Krispies de tota la vida en format barreta per berenar o picar quan tens gana. Ja fa temps que corre pel mercat i els podeu comprar perfectament, però com que encara no tenia bloc no n’havia parlat.



La barreta és el mateix cereal que els que pots comprar en bossa per esmorzar, que a la mínima que s’hi acosta una mica d’humitat o líquid, l’arròs l’absorbeix sense pensar-s’ho. La base és d’una massa blanca que podria ser de tot menys xocolata, segur, però sabeu què, és bo. Deu portar les mil i una coses ensucrades que no recomana ningú menjar però, igual que el menjar ràpid, si no n’abuses, no té per què passar res.



Kellogg's es va fundar l'any 1898 de la ma de W.K. Kellogg i el seu…

Very bad kids de Carambar

Comença el Juny! Ja era hora. Per celebrar-ho triarem una cosa ben àcida, no tant com les que fem per aquí però prou per menjar-te la bossa sencera i acabar amb la llengua K.O.


Les podreu trobar en dues bosses diferents, amb gust de soda o amb el de fruites. Jo he triat aquest últim perquè cada vegada que em posen això de gust de soda m’emporto algunes decepcions, ho deixaré per més endavant, de moment aquest de fruites ha donat el seu resultat.


No té gaires anys de vida, si no vaig errat, Carambar va treure aquest producte a principis del 2015, unes bosses de 195 grams de cinc sabors de “very bad kids” i una dosis d’acidesa que no trobarem en els seus productes més famosos com el caramel tou Atomic. Si mai els trobeu, per mi hi podeu confiar plenament, és un bon producte que us animo a provar. Per cert, algú sap perquè la pàgina oficial d'una empresa com aquesta és la pàgina de Facebook? No és un mica cutre tot plegat?