Passa al contingut principal

Bombons cubigusto de Venchi

Avui m’he enamorat bojament d’uns bombons. Ja m’havien avisat, però em pensava que se’n fotien i que ho deien per dir… crec que esteu obligats a provar, almenys, un dels productes Venchi. A pams.


La història de Venchi comença a la regió de Piemont (amb Torí de capital) on un ambiciós Silvano Venchi de 16 anys i envoltat de xocolaters comença a demostrar un gran talent en l’elaboració de bombons. El 1878 va obrir la seva pròpia botiga amb un producte estrella, el Nougatine, que es va fer popular molt rapidament ampliant any rera any, la superfície de treball. (No s’explica pràcticament res més d'ell, fins fa ben poc). L'any 2000, Pietro Cussino conegut per les seves xocolates farcides de ron Cunnesi s’uneix amb Venchi, dotant la marca encara amb més mestres pastissers.


Després de més de 130 anys, a Venchi es segueix produint bombons amb la mateixa vocació artesanal que als seus incis. Crec que només per aquesta raó, el sabor dels bombons supera de molt, el que podem trobar aquí.


Els que us ensenyo avui, forma part d’un assortit anomenats Cubigusto triplo, lògicament, per la seva forma quadrada i les tres capes cremoses de cacau, llet i avellana d’origen (avellanes de Piemont). L’assortit es presenta en quatre models diferents, gianduja, moccachino, festuc i l’extra negre. Aquest últim, la gran maravella i el millor dels dos sabors que he pogut provar, l’altre, de gianduja també és espectacular però no tant com el fosc i potent de xocolata negra. El de gianduja però, inclou fruits secs que són la combinació perfecta per la xocolata en temps freds com els que encara ronden per aquí. Un altre detall que us recordo, quan vaig presentar-vos els bombons Pierrot de E.Wedel, us vaig mencionar la pasta Nutella, doncs bé, era (i en alguns llocs encara se la coneix) com a pasta Gianduja.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Palitos Oka Loka

Al desembre de l'any passat parlava de la colombiana Super i el seu Magic Mix , un sobre d'aquests que pal per anar llepant i fer servir com a eina per menjar la pols que hi ha al fons. Segur que n'heu vist perquè durant uns quants anys va ser molt popular i segur que ara també n'hi deu haver a les botigues. Que recordi ara mateix, l'última vegada que en vaig comprar tenia un peu com a caramel per enganxar-hi la pols. Molt curiós i higiènic, hehehe. Però si això de convertir-vos en un os formiguer no és el que busqueu, els de Super també tenen uns Palitos que són uns fantàstics i innovadors fideus de colors de poc més d'un centímetre en cinc sabors diferents que són gaire clars, menys el groc que és llimona... la resta crec que són sabors sud americans, tipus guaiaba , mango , etc. De nou, crec que l'envàs, la tipografia grafitera de la marca Oka Loka i la composició dels elements queda totalment relacionat amb el públic juvenil a qui va dirigit. ...

Caramels farcits de mel Woogie

Tornem a parlar de caramels de mel. Un clàssic al bloc, com sabeu, després de parlar dels farcits de Gerio (el gran i el petit ), els que importa Arcor sota el nom de Misky , els francesos de Culture Miel ara tocaria una versió de l'est. El caramel farcit italià ve embolicat en doble llaç, i d'un color molt clar. Vistós i elegant amb la informació mínima que s'exigeix a un producte d'aquestes característiques: Honey filled . Un filled que, de tots els que hi ha a la bossa de 225 grams, pocs compleixen el que considero un bon farcit. D'haver-n'hi, n'hi ha, tot s'ha de dir, però no suficient per repetir o recomanar-vos-el. Crec que he comentat alternatives al bloc que poden estar més a l'altura d'un caramel de mel. Llàstima, perquè us ho dic amb sinceritat, la presentació d'aquests caramels és per treure's el barret. Woogie , és una marca de la distribuïdora austríaca Gunz . Només cal veure la seva web per veure ...

Pastilles de regalèssia Ga-Jol

Acabem la setmana a Dinamarca, i endevineu què? Si, correcte, un sabor de regalèssia. Què esperàveu si no? Hehehe. Doncs igual que la seva ex-colònia (Islàndia), la regalèssia mentolada, amb xocolata, molt amargant amb altres elements és el seu must . No tinc gaire clar quin seria el nostre sabor... la cirera? Per allò de la piruleta Corazón i perquè sol ser un sabor molt similar a la maduixa però més intens, o potser la menta i l'eucaliptus? Segueixo sense tenir-ho massa clar. El que si que no compraria diàriament per sabor, és aquest classic de Ga-Jol, i això que aquestes llenties dolces i amargants, per mida i textura, em sembla fantàsticament bo i divertit. Però ja he vist a la web que hi ha una bona colla de sabors. Que no donc res per perdut i que segur que trobo el meu gust del Sant Grial . Ga-Jol avui dia forma part del Toms Gruppen però havia funcionat coma a empresa independent des del 1933. Són els més famosos, coneguts i bons fabricants de les monedes de re...