Passa al contingut principal

Jelly de pruna negra

Si teniu amics o amigues que han anat a l’índia, els podeu demanar un favor: que us portin Falero’s. Aquesta goma és tota una experiència de sabor només pel sol fet de tenir unes essències increïblement estranyes. No és que tinguin uns nabius d’un altre planeta, però sí que té un punt diferent que agraeixo molt.


Els Falero són petites gomes d’una textura molt espesa que s’enganxa una mica però que rapidament, amb la saliva, es desfà i baixa avall per la gola. Segons la web de Mapro, porten suc real (no sabem si un genèric que posen a totes les gomes o polpa de cada un de les fruites exòtiques que formen la col·lecció) i els podem trobar de maduixa, taronja, tamarinde (un fruit tropical de l’est d’Àsia molt bo), mango, guaiaba, jamun (o pruna de Java, molt conegut a l'Indochina), Litxi (fruita petita i ovalada de polpa blanca i tirant al raïm blanc o moscatell), Kacchi Kairi (una fusió entre mango i llima, molt dolç) i pinya. Ja veieu quina combinació… sou capaços d’imaginar-vos un bodegó amb aquestes fruites?


Mapro, és una empresa índia que té els seus orígens el 1959 (si bé, oficialment és del 1978, però l’origen de tot plegat remunta al 59) al poble de Panchgani on el farmacèutic Kishore Vora va decidir fer melmelada de maduixa (ja són ganes d’endrapar sucre… eh?). A partir d’aquí, la passió per tot tipus de productes amb fruita va anar a l’alça, tant, que avui dia fabrica 20 mil tones de gomes al dia, ha començat a fer begudes (Batuts Squash i els sucs F2O amb gust de litxi i mango) i d'aquí a 4 anys farà el 60è aniversari. Tota una icona de canvi per un país que se’l coneix molt pels medicaments i el turisme.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Palitos Oka Loka

Al desembre de l'any passat parlava de la colombiana Super i el seu Magic Mix , un sobre d'aquests que pal per anar llepant i fer servir com a eina per menjar la pols que hi ha al fons. Segur que n'heu vist perquè durant uns quants anys va ser molt popular i segur que ara també n'hi deu haver a les botigues. Que recordi ara mateix, l'última vegada que en vaig comprar tenia un peu com a caramel per enganxar-hi la pols. Molt curiós i higiènic, hehehe. Però si això de convertir-vos en un os formiguer no és el que busqueu, els de Super també tenen uns Palitos que són uns fantàstics i innovadors fideus de colors de poc més d'un centímetre en cinc sabors diferents que són gaire clars, menys el groc que és llimona... la resta crec que són sabors sud americans, tipus guaiaba , mango , etc. De nou, crec que l'envàs, la tipografia grafitera de la marca Oka Loka i la composició dels elements queda totalment relacionat amb el públic juvenil a qui va dirigit. ...

Caramels farcits de mel Woogie

Tornem a parlar de caramels de mel. Un clàssic al bloc, com sabeu, després de parlar dels farcits de Gerio (el gran i el petit ), els que importa Arcor sota el nom de Misky , els francesos de Culture Miel ara tocaria una versió de l'est. El caramel farcit italià ve embolicat en doble llaç, i d'un color molt clar. Vistós i elegant amb la informació mínima que s'exigeix a un producte d'aquestes característiques: Honey filled . Un filled que, de tots els que hi ha a la bossa de 225 grams, pocs compleixen el que considero un bon farcit. D'haver-n'hi, n'hi ha, tot s'ha de dir, però no suficient per repetir o recomanar-vos-el. Crec que he comentat alternatives al bloc que poden estar més a l'altura d'un caramel de mel. Llàstima, perquè us ho dic amb sinceritat, la presentació d'aquests caramels és per treure's el barret. Woogie , és una marca de la distribuïdora austríaca Gunz . Només cal veure la seva web per veure ...

Pastilles de regalèssia Ga-Jol

Acabem la setmana a Dinamarca, i endevineu què? Si, correcte, un sabor de regalèssia. Què esperàveu si no? Hehehe. Doncs igual que la seva ex-colònia (Islàndia), la regalèssia mentolada, amb xocolata, molt amargant amb altres elements és el seu must . No tinc gaire clar quin seria el nostre sabor... la cirera? Per allò de la piruleta Corazón i perquè sol ser un sabor molt similar a la maduixa però més intens, o potser la menta i l'eucaliptus? Segueixo sense tenir-ho massa clar. El que si que no compraria diàriament per sabor, és aquest classic de Ga-Jol, i això que aquestes llenties dolces i amargants, per mida i textura, em sembla fantàsticament bo i divertit. Però ja he vist a la web que hi ha una bona colla de sabors. Que no donc res per perdut i que segur que trobo el meu gust del Sant Grial . Ga-Jol avui dia forma part del Toms Gruppen però havia funcionat coma a empresa independent des del 1933. Són els més famosos, coneguts i bons fabricants de les monedes de re...