Si teniu amics o amigues que han anat a l’índia, els podeu demanar un favor: que us portin Falero’s. Aquesta goma és tota una experiència de sabor només pel sol fet de tenir unes essències increïblement estranyes. No és que tinguin uns nabius d’un altre planeta, però sí que té un punt diferent que agraeixo molt.
Els Falero són petites gomes d’una textura molt espesa que s’enganxa una mica però que rapidament, amb la saliva, es desfà i baixa avall per la gola. Segons la web de Mapro, porten suc real (no sabem si un genèric que posen a totes les gomes o polpa de cada un de les fruites exòtiques que formen la col·lecció) i els podem trobar de maduixa, taronja, tamarinde (un fruit tropical de l’est d’Àsia molt bo), mango, guaiaba, jamun (o pruna de Java, molt conegut a l'Indochina), Litxi (fruita petita i ovalada de polpa blanca i tirant al raïm blanc o moscatell), Kacchi Kairi (una fusió entre mango i llima, molt dolç) i pinya. Ja veieu quina combinació… sou capaços d’imaginar-vos un bodegó amb aquestes fruites?
Mapro, és una empresa índia que té els seus orígens el 1959 (si bé, oficialment és del 1978, però l’origen de tot plegat remunta al 59) al poble de Panchgani on el farmacèutic Kishore Vora va decidir fer melmelada de maduixa (ja són ganes d’endrapar sucre… eh?). A partir d’aquí, la passió per tot tipus de productes amb fruita va anar a l’alça, tant, que avui dia fabrica 20 mil tones de gomes al dia, ha començat a fer begudes (Batuts Squash i els sucs F2O amb gust de litxi i mango) i d'aquí a 4 anys farà el 60è aniversari. Tota una icona de canvi per un país que se’l coneix molt pels medicaments i el turisme.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada