Desconeixia l’empresa Dulsa S.A. de Pamplona (Nafarroa), que com diu la seva web, remunta el 1893, l’any que la família Unzue inicia el seu negoci d’obrador (i confiter?) a una pastisseria, fabricant-hi allà també els famosos caramels de café amb llet “Dos Cafeteras”. Anys més tard, els fills ampliarien el negoci amb torrons i gelats, fins que el 1970 neix HIT, un producte amb caixeta molt igual al Tic Tac o als Mike and Ike (que vaig comentar aquí fa temps). Aquest producte molt probablement va fer despertar l’interès de Nutrexpa (que ja no existeix) que va adquirir el 100% de l’empresa uns anys més tard. Avui dia no em queda massa clar qui en forma part i qui n’ha marxat. El que està clar és que a les nostres botigues hi ha un producte de cafè més.
Caramels de café que m’agradin de debò, en tinc uns quants, però si n’he de fer servir un per valorar un producte, aquest serà sens dubte, els Kopiko. El caramel indonesi de cafè fa temps també que corre per les botigues de dolços, molt potent en sabor de cafè sobretot pel regust qu deixa posteriorment, i sempre n’he vist a granel a les botigues (no tant la seva versió de cappuccino). El caramel Cortadito de La Cafetera té un gust força allunyat a l’intens café dels Kopiko, però ideal si t’agrada, per exemple, el café amb més llet que cafè (suau però amb l’aroma present a cada llepada). No és dolent, matiso, és diferent i per moments diferents. El caramel em recorda molt tant per la forma (quadrada) com la mida, als Halls (l'original, sense refrescar, clar). Crec que és un caramel que s’ha de provar, i que cadascú compari després quin li agrada més.
Curiós, la setmana passada, a Nuremberg, on se celebra la fira BIOFACH, l’empresa Dulsa va treure el llançament d’un producte bio i orgànic: Hit crunchy experience, elaborat amb superfruites (!?) i cruixent. Pel que veig, té una retirada a la fruita liofilitzada. D’això, n’hauria de parlar un dia, doncs fa molt que en veig, però sembla que és una cosa que no acaba de quallar aquí… a vegades, és més car que una peça de fruita normal. Potser per això.
Caramels de café que m’agradin de debò, en tinc uns quants, però si n’he de fer servir un per valorar un producte, aquest serà sens dubte, els Kopiko. El caramel indonesi de cafè fa temps també que corre per les botigues de dolços, molt potent en sabor de cafè sobretot pel regust qu deixa posteriorment, i sempre n’he vist a granel a les botigues (no tant la seva versió de cappuccino). El caramel Cortadito de La Cafetera té un gust força allunyat a l’intens café dels Kopiko, però ideal si t’agrada, per exemple, el café amb més llet que cafè (suau però amb l’aroma present a cada llepada). No és dolent, matiso, és diferent i per moments diferents. El caramel em recorda molt tant per la forma (quadrada) com la mida, als Halls (l'original, sense refrescar, clar). Crec que és un caramel que s’ha de provar, i que cadascú compari després quin li agrada més.
Curiós, la setmana passada, a Nuremberg, on se celebra la fira BIOFACH, l’empresa Dulsa va treure el llançament d’un producte bio i orgànic: Hit crunchy experience, elaborat amb superfruites (!?) i cruixent. Pel que veig, té una retirada a la fruita liofilitzada. D’això, n’hauria de parlar un dia, doncs fa molt que en veig, però sembla que és una cosa que no acaba de quallar aquí… a vegades, és més car que una peça de fruita normal. Potser per això.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada