Passa al contingut principal

Kerwen


Una de les coses més interessants de buscar i trobar caramels i bombons "llunyans" (més aviat, fora de l'imperi Britànic-Americà) és que, un cop comences a buscar per Internet sobre l'empresa en qüestió, entres de ple a una cultura molt diferent, amb uns sabors i una forma de veure les coses que t'enriqueixen molt: t'obre la ment, que en diuen.

Aquest és el cas del Kerwen, un bombó de l'empresa Hasar de Turkmenistan. Suposo que sabeu on para el país aquest, us refresco la memòria clicant aquí. El nom de "Kerwen" prové de la muntanya més alta de l'Àrea (Parc?) natural i protegida de Sarany, a la frontera entre Turkmenistan i l'Iran, i al costat de Ashgabat, la ciutat i seu de l'empresa Hasar.



Tot plegat, ajuda a entendre... el paper que embolica els Kerwen. Suposo que també coneixeu la meva fixació per aquesta art gràfica, i si no, ara ja ho sabeu. Aquesta-cosa-que-brilla i ens convida a agafar una cosa o una altra entre milers i milers (com és al cas d'una botiga), té una relació molt directa amb el subconcient, per aquesta raó, molts productes i sabors tenen la mateixa pauta cromàtica i (si és el cas) lingüística. En el cas dels Kerwen, com a raresa que no estic acostumat a agafar, se'm plantejava el dubte de quina mena de sabor podria indicar-me tres camells en fila índia pel desert. Heu menjat mai camell? És bo? Són els camells dels reis d'orient, és a dir, bombons d'or, encens i mirra? O parlem d'una metàfora? Drogues, potser? No m'entra, que no.




L'obro i em trobo amb una peça molt agradable, d'un to groguenc i cremós que no se ben ve si em menjaria, però ho he de fer, sinó anem llestos. La superfície exterior és dura, mossego una mica i no noto res d'especial, de fet, no se ben bé si noto res de sabor, la textura és prou bona i el seu interior es desfà com ho ha de fer un bon bombó farcit, sense enganxar-se. Però no puc definir-vos el sabor. Hi donaré un cop d'ull a la web, i oh! El Kerwen està escrit amb "v" i a la foto el bombó és marró, però el meu és la versió és com el "Ashgabat". Tot plegat, ni rastre del sabor.




(Edito): Després de pensar-ho uns dies, crec que és un dolç de llet, pel color no n'hi ha dubte que ho pot ser, i de fet, la llet de camell o dromedari (menys greixosa) és l'habitual per ells. Així que no entenc com no hi he caigut abans. La gràfica i el caramel, tot encaixa.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Palitos Oka Loka

Al desembre de l'any passat parlava de la colombiana Super i el seu Magic Mix , un sobre d'aquests que pal per anar llepant i fer servir com a eina per menjar la pols que hi ha al fons. Segur que n'heu vist perquè durant uns quants anys va ser molt popular i segur que ara també n'hi deu haver a les botigues. Que recordi ara mateix, l'última vegada que en vaig comprar tenia un peu com a caramel per enganxar-hi la pols. Molt curiós i higiènic, hehehe. Però si això de convertir-vos en un os formiguer no és el que busqueu, els de Super també tenen uns Palitos que són uns fantàstics i innovadors fideus de colors de poc més d'un centímetre en cinc sabors diferents que són gaire clars, menys el groc que és llimona... la resta crec que són sabors sud americans, tipus guaiaba , mango , etc. De nou, crec que l'envàs, la tipografia grafitera de la marca Oka Loka i la composició dels elements queda totalment relacionat amb el públic juvenil a qui va dirigit. ...

Caramels farcits de mel Woogie

Tornem a parlar de caramels de mel. Un clàssic al bloc, com sabeu, després de parlar dels farcits de Gerio (el gran i el petit ), els que importa Arcor sota el nom de Misky , els francesos de Culture Miel ara tocaria una versió de l'est. El caramel farcit italià ve embolicat en doble llaç, i d'un color molt clar. Vistós i elegant amb la informació mínima que s'exigeix a un producte d'aquestes característiques: Honey filled . Un filled que, de tots els que hi ha a la bossa de 225 grams, pocs compleixen el que considero un bon farcit. D'haver-n'hi, n'hi ha, tot s'ha de dir, però no suficient per repetir o recomanar-vos-el. Crec que he comentat alternatives al bloc que poden estar més a l'altura d'un caramel de mel. Llàstima, perquè us ho dic amb sinceritat, la presentació d'aquests caramels és per treure's el barret. Woogie , és una marca de la distribuïdora austríaca Gunz . Només cal veure la seva web per veure ...

Pastilles de regalèssia Ga-Jol

Acabem la setmana a Dinamarca, i endevineu què? Si, correcte, un sabor de regalèssia. Què esperàveu si no? Hehehe. Doncs igual que la seva ex-colònia (Islàndia), la regalèssia mentolada, amb xocolata, molt amargant amb altres elements és el seu must . No tinc gaire clar quin seria el nostre sabor... la cirera? Per allò de la piruleta Corazón i perquè sol ser un sabor molt similar a la maduixa però més intens, o potser la menta i l'eucaliptus? Segueixo sense tenir-ho massa clar. El que si que no compraria diàriament per sabor, és aquest classic de Ga-Jol, i això que aquestes llenties dolces i amargants, per mida i textura, em sembla fantàsticament bo i divertit. Però ja he vist a la web que hi ha una bona colla de sabors. Que no donc res per perdut i que segur que trobo el meu gust del Sant Grial . Ga-Jol avui dia forma part del Toms Gruppen però havia funcionat coma a empresa independent des del 1933. Són els més famosos, coneguts i bons fabricants de les monedes de re...