Passa al contingut principal

Kerwen


Una de les coses més interessants de buscar i trobar caramels i bombons "llunyans" (més aviat, fora de l'imperi Britànic-Americà) és que, un cop comences a buscar per Internet sobre l'empresa en qüestió, entres de ple a una cultura molt diferent, amb uns sabors i una forma de veure les coses que t'enriqueixen molt: t'obre la ment, que en diuen.

Aquest és el cas del Kerwen, un bombó de l'empresa Hasar de Turkmenistan. Suposo que sabeu on para el país aquest, us refresco la memòria clicant aquí. El nom de "Kerwen" prové de la muntanya més alta de l'Àrea (Parc?) natural i protegida de Sarany, a la frontera entre Turkmenistan i l'Iran, i al costat de Ashgabat, la ciutat i seu de l'empresa Hasar.



Tot plegat, ajuda a entendre... el paper que embolica els Kerwen. Suposo que també coneixeu la meva fixació per aquesta art gràfica, i si no, ara ja ho sabeu. Aquesta-cosa-que-brilla i ens convida a agafar una cosa o una altra entre milers i milers (com és al cas d'una botiga), té una relació molt directa amb el subconcient, per aquesta raó, molts productes i sabors tenen la mateixa pauta cromàtica i (si és el cas) lingüística. En el cas dels Kerwen, com a raresa que no estic acostumat a agafar, se'm plantejava el dubte de quina mena de sabor podria indicar-me tres camells en fila índia pel desert. Heu menjat mai camell? És bo? Són els camells dels reis d'orient, és a dir, bombons d'or, encens i mirra? O parlem d'una metàfora? Drogues, potser? No m'entra, que no.




L'obro i em trobo amb una peça molt agradable, d'un to groguenc i cremós que no se ben ve si em menjaria, però ho he de fer, sinó anem llestos. La superfície exterior és dura, mossego una mica i no noto res d'especial, de fet, no se ben bé si noto res de sabor, la textura és prou bona i el seu interior es desfà com ho ha de fer un bon bombó farcit, sense enganxar-se. Però no puc definir-vos el sabor. Hi donaré un cop d'ull a la web, i oh! El Kerwen està escrit amb "v" i a la foto el bombó és marró, però el meu és la versió és com el "Ashgabat". Tot plegat, ni rastre del sabor.




(Edito): Després de pensar-ho uns dies, crec que és un dolç de llet, pel color no n'hi ha dubte que ho pot ser, i de fet, la llet de camell o dromedari (menys greixosa) és l'habitual per ells. Així que no entenc com no hi he caigut abans. La gràfica i el caramel, tot encaixa.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Caramels farcits de mel Woogie

Tornem a parlar de caramels de mel. Un clàssic al bloc, com sabeu, després de parlar dels farcits de Gerio (el gran i el petit ), els que importa Arcor sota el nom de Misky , els francesos de Culture Miel ara tocaria una versió de l'est. El caramel farcit italià ve embolicat en doble llaç, i d'un color molt clar. Vistós i elegant amb la informació mínima que s'exigeix a un producte d'aquestes característiques: Honey filled . Un filled que, de tots els que hi ha a la bossa de 225 grams, pocs compleixen el que considero un bon farcit. D'haver-n'hi, n'hi ha, tot s'ha de dir, però no suficient per repetir o recomanar-vos-el. Crec que he comentat alternatives al bloc que poden estar més a l'altura d'un caramel de mel. Llàstima, perquè us ho dic amb sinceritat, la presentació d'aquests caramels és per treure's el barret. Woogie , és una marca de la distribuïdora austríaca Gunz . Només cal veure la seva web per veure

Energy Pop de Cerdán

Ja fa molt de temps d'això, alguns potser no coneixíeu el blog encara, però Cerdán és una empresa de caramel amb pal, tipus chupa chups amb molta trajectória. Ho vaig comentar amb un xupa molt famós, el Conde Dracula , que porta xiclet a l'interior i avui, tocarà una novetat peculiar. No és peculiar el concepte energy , ni les versions de la cafeïna amb taurina que han tret empreses de dolços després del boom Red Bull, però si que ho és, dins del sector, tenir un xupa focalitzat només a aquest valor afegit. Amb un parell de cerques a internet, l'he pogut veure al costat de l' Hèctor Barberà , pilot de Moto GP . El sabor és acceptable, m'agrada el toc d'acidesa que  porta i el ginseng que hi han afegit. Comparant la Red Bull amb el xupa, amb el mateix gramatge, ens dona un producte ideal per aguantar un dijous universitari, una festa... o un matí tortuós de feina.

ISM 2014

Hola! Sant tornem-hi, un altra actualització del bloc amb moltes imatges, de ja fa quasi un mes... la fira ISM de Köln (Colònia, Alamània). Aquest any, siguen més previsor que l' any passat , vaig visitar la fira amb dos dies, molt més tranquil i amb possibilitat de parlar amb algunes persones sobre els productes que fan i futures novetats que estan en caure. Tot això ho aniré posant més endavant, ara però, anem a veure imatges de la fira, i anècdotes, moltes anècdotes. Entrada a la fira amb un sol poc normal per l'època, recordem, va ser finals de gener a la Koelnmesse . Comencem amb Austria, que ha mantingut la mateixa gràfica que l'any passat. Quan una cosa funciona, més val no tocar gaire res, com per exemple, han introduit el cercle vermell a sobre els stands on l'any anterior hi havia una mena de cortina de fils blanc. Ho podeu veure i comparar aquí . Gran Bretanya segueix amb la seva mania de posar la union flag a tot arreu . Per altra banda,