La primera vegada que els vaig veure, em pensava que eren uns caramels de Coca-Cola, o Cola "de la que" sigui. Però evidentment no lligava gaire amb la menta i xocolata que portava el caramel tou.
La mateixa web del fabricant: Kolafabriken i Ronneby, aclareix les coses. Kola, en suec, és un caramel i no precisament els caramels durs que tenim aquí, sinó aquells tous que barrejats amb llet (o sense) anomenem posteriorment toffee. L’empresa de Bräkne-Hoby va iniciar la seva activitat el 1993 amb maquinària de segona mà d’un fabricant de Gränna. Amb esforç i paciència s’han convertit en la primera fabricant de fudge de Suècia, sota dues marques: Engla Gott (una línia d’alta qualitat) i els Kolafabriken i Ronneby, més econòmics, divertits i vistosos que els altres.
Doncs per tractar-se d’un producte d’un rang més baix, crec que l’han encertat molt bé. He arribat a provar autèntica brossa sota el nom de toffee o fudge, però aquesta és un producte molt bo i el toc de menta refrescant i la xocolata (que no em crec que sigui de cacau) és una delícia. Caldrà però, anar de moment a Suècia, a provar-ne.
Mireu el clip i com els fan. Ja sabeu com m'agrada veure els interiors de les fàbriques!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada