Avui anem de galetes. Com sabeu, aquests dies hi ha la fira Hostelco, dedicada al sector de la hostelería i el Fòrum Gastronómic on es presenten novetats llamineres. Aquest any hi he vist molt poca cosa que pugui mencionar aquí, així que crec que amb un parell d'entrades ja ho tindré enllestit.
El primer dels productes dolços és aquesta galeta spéculoos (o Spéculuus?) de Gullón, que em van oferir a un dels estands de cafè (d'on he tret la majoria de productes). La galeta és sorprenentment bona amb el seu embolcall del verd corporatiu i uns motius tirant a arabescos que no tenen gaire res a veure amb el que hauria de tenir una spéculoos autèntica.
La galetes spéculoos són una especialitat Belga típica de l'època nadalenca, així com l'escudella ho és a casa nostra. Les característiques principals d'aquesta galeta és que al forn, creix molt poc perquè només conté una mica de llevadura química i per tant, la seva massa queda densa i compacta. Pel que fa la resta d'ingredients és mantega i una combinació de canyella, nou moscada, clavell d'espècie (o altrament coneguts com claus d'espècie, cardamom, pebre blanc, sucre moreno i, logicament, farina amb poca quantitat de llevat químic. Es deixa reposar, si cal, un dia sencer i es s'emmotlla amb els motius nadalencs que més us agradin.
El primer dels productes dolços és aquesta galeta spéculoos (o Spéculuus?) de Gullón, que em van oferir a un dels estands de cafè (d'on he tret la majoria de productes). La galeta és sorprenentment bona amb el seu embolcall del verd corporatiu i uns motius tirant a arabescos que no tenen gaire res a veure amb el que hauria de tenir una spéculoos autèntica.
La galetes spéculoos són una especialitat Belga típica de l'època nadalenca, així com l'escudella ho és a casa nostra. Les característiques principals d'aquesta galeta és que al forn, creix molt poc perquè només conté una mica de llevadura química i per tant, la seva massa queda densa i compacta. Pel que fa la resta d'ingredients és mantega i una combinació de canyella, nou moscada, clavell d'espècie (o altrament coneguts com claus d'espècie, cardamom, pebre blanc, sucre moreno i, logicament, farina amb poca quantitat de llevat químic. Es deixa reposar, si cal, un dia sencer i es s'emmotlla amb els motius nadalencs que més us agradin.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada