La pasta de regalèssia s'obté a partir de la cocció lenta de les arrels de la planta Glycyrrhiza glabra. Aquesta planta creix de manera espontània, des de la més remota antiguitat, a la franja que abasta des de l'extrem sud-occidental d'Europa fins l'Orient Mitjà, a on avui dia es cultiva afavorida pel clima càlid de tota l'àrea mediterrània i nord-africana. Els antics egipcis, que coneixien les seves propietats balsàmiques, depuratives, antiinflamatòries i protectores de l'aparell digestiu, es servien d'ella mitjançant decoccions o maceracions. Alguns segles després, els romans varen començar a cultivar-la i a explotar els seus usos medicinals de forma normalitzada.
Glycyrrhiza glabra
Aquest paràgraf, és de la Viquipèdia i em serveix per presentar-vos les pastilles Juanola que molts ja deveu conèixer. Nascut a Palafrugell, Manuel Juanola amb una carrera de farmàcia a l'esquena, va obrir al 1903 la seva pròpia farmàcia al carrer Montseny, al barri de Gràcia. Allà hi va idear i vendre les pastilles al 1906. L'evolució de la marca té moltes curiositats que podeu consultar a la web.
Juanola, avui dia, forma part del grup farmacèutic Angelini Farmacéutica S.A. (fins el 2008 s'anomenava Farma Lepori S.A.). Aquest grup té la seu a Itàlia i els seus negocis abasten un ampli ventall de sectors.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada