Per any nou japonès (que no cau al mateix dia que alguns occidentals) és típic menjar mochi de Kinako (きな粉餅, us poso els kanji però segur que n’enteneu un borrall. Com jo.) El Kinako és una pols feta a partir de grans de soja torrats, d’aquesta manera, l’interior blanquinós de la soja es torna d’un color groguenc. De fet, el nom “kinako” vol dir “sabor groc” en japonès. El mochi de Kinako doncs, és una bola de pasta d'arròs amb polsim kinako al damunt.
I el farcit, com sempre, mantenint la seva gomositat però en aquest cas, sense gaire sabor. Dels que he provat fins ara, seria l’últim que repetiria, però amb tants que hi ha a la col·lecció més els que cada any fan nous, no els acabes mai (bé, sempre ets a temps de ser el Gran Golafre i aconseguir-ho).
Postres tradicionals, els coneguts Kinako Mochi / Foto: Mama Miyuki
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada