No en sabia res, i avui els he trobat, allà amb el clàssic paper daurat que acompanyen tots els toffees i caramels cremosos: Jadel. Algú en sabia res? Que no sigui d’Olot vull dir.
Copio, de l’únic lloc que em sembla prou seriós: Croscat, informació de l’empresa que ho fabrica: El bombó Toffee Jadel s’elabora (des del 1978) a l’ermita de Sant Francesc prop del volcà Montsacopa, de manera totalment artesanal a Olot, capital de la Garrotxa. Se’n poden degustar 5 sabors (en tinc ganes!) únics i diferents: ratafia (serà estil Russet?), de cafè amb llet, jackents (amb xocolata per dins), de pinyons o el típic de xocolata. La recepta dels nostres bombons Toffee ha anat passant de pares a fills (des dels mestres Jaume i Adelaida) i s’han elaborat sempre amb ingredients naturals. (…)
El toffee és bo, el sabor una mica massa dolç pel meu gust amb un petit problema, s’enganxa molt i no és tan tou com d’altres (com el super nocilla, per exemple), val a dir que és dels que m’han durat més estona, que és d’agrair. Si teniu la sort de trobar-los, proveu-los, almenys, és un producte que s’ha fabricat relativament prop de casa.
Ermita de Sant Francesc (Plot), foto de Joano Montano
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada