Les barretes Daim (conegudes a Suècia amb el nom de Dajm) són unes barretes de mantega d'ametlla cruixent recobertes de xocolata amb llet (massa llet, pel meu gust. Sempre ho dic). Em va sorprendre el gruix… són ultra primes en comparació a la resta de barretes que he anat comentant, i crec que, a hores d'ara, són les úniques que podeu trobar d’aquestes característiques als supermercats.
Daim ara pertany a la gran multinacional Mondeléz International, però els seus orígens remunten a l’any 1953 a l’empesa Marabou, empresa sueca de qui ja en vam parlar un producte als inicis d'aquest blog: les barretes de xocolata Japp, igual que llavors, la xocolata segueix sent un tema que m’allunya molt dels sabors nord-europeus, no entendré mai tanta dolçor (mode ironia: on).
A tall históric, use deixo amb un fet curiós: La marca, Marabou, va ser fundada pel xocolater noruec Johan Tron Holst (1868-1946) qui ja havia posat en marxa la mateixa recepta de xocolata a Noruega sota el nom Freia, amb gran èxit. (En la mitologia nòrdica, Freia és la deessa de l'amor i la fertilitat).
Nou disseny de les Freia / foto: Scandinavian Design Group
A tall históric, use deixo amb un fet curiós: La marca, Marabou, va ser fundada pel xocolater noruec Johan Tron Holst (1868-1946) qui ja havia posat en marxa la mateixa recepta de xocolata a Noruega sota el nom Freia, amb gran èxit. (En la mitologia nòrdica, Freia és la deessa de l'amor i la fertilitat).
Maco, maco i original / Foto: SDG
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada