Recordeu la Gianduia, aquella galeta amb un farcit de pasta de xocolata i avellana? Doncs avui us presento un dels productes estrella de Trias, les neules. No conec cap taula Empordanesa que no porti les neules Tiras. Si no hi ha cava i neules, no és nadal, no fotem.
Segurament, per tal de desestacionalitzar la neula, s'han fet aquestes versions farcides i petites, embolicades individualment, per poder ser consumides com una galeta normal de forma cilíndrica. Ho vam veure fa poc amb amb unes de Gerió, les Trichoc, que va per aquest camí entre producte tradicional (folklòric, local, etc) i desestacionalització d'aquests.
Són moltes les varietats que podeu trobar al mercat, de trias però, en trobareu cinc: el clàssic d'ametlla, el de coco, el de cafè (que recordo que el vaig provar fa temps i era boníssim), el de taronja i, com no, el de xocolata. El que desconeixia completament són els neulets i les neules sense sucre, existeixen i els he vist a la web de Trias, i venen amb un verd molt llampat i amb una submarca pròpia: triabé. Quina bona idea, aviam si les podem ensenyar aviat per aquí.
Segurament, per tal de desestacionalitzar la neula, s'han fet aquestes versions farcides i petites, embolicades individualment, per poder ser consumides com una galeta normal de forma cilíndrica. Ho vam veure fa poc amb amb unes de Gerió, les Trichoc, que va per aquest camí entre producte tradicional (folklòric, local, etc) i desestacionalització d'aquests.
Són moltes les varietats que podeu trobar al mercat, de trias però, en trobareu cinc: el clàssic d'ametlla, el de coco, el de cafè (que recordo que el vaig provar fa temps i era boníssim), el de taronja i, com no, el de xocolata. El que desconeixia completament són els neulets i les neules sense sucre, existeixen i els he vist a la web de Trias, i venen amb un verd molt llampat i amb una submarca pròpia: triabé. Quina bona idea, aviam si les podem ensenyar aviat per aquí.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada