Passa al contingut principal

Galetes Jules Destrooper

Fa poc he començat a seguir el bloc del Monstruo de las galletas. No és la primera vegada que el visitava, ja hi havia caigut navegant per la xarxa alguna vegada, però mai m’havia parat a mirar-lo detalladament. Bé, la qüestió és que aquest bloc, dirigit per en Daniel Martinez (aka Pintxo), va comentar les galetes Jules Destrooper.


Immediatament em va venir una pila de fotografíes de productes de l’ISM 2014 que vaig haver de repetir, entre d’elles, aquestes galetes de Lo-Reninge (a l'oest de Flandes) al 1886. Són fines, suaus i d’un gramatge molt finet que es trenquen a la boca molt fàcilment. Els ingredients són naturals, molts bàsics on l’important és encertar el moment de cocció, torrefacció i secat. Tot plegat, ho converteix en una delícia de galeta que heu de provar si o si.


L'original i més coneguda és la que sembla un gofre rodó (foto superior), però a partir d'aquí la cosa es va anar fent gran i han acabat fent sortits de galetes increïblement bons, aquí un exemple del millor que podeu trobar:


Els que vulgueu provar-ne i no teniu ganes de posar-vos a buscar gaire, us informo que en podeu comprar online a la seva pàgina web o a la botiga de 5 titus d’Olot (i segur que moltes més, però aquestes són les que surten més rapidament al buscador).

Disseny especial de cap d'any elaborat per Claerhout Communicatiehuis

Cal destacar l’elegància del disseny de les galetes. Un sol color i un ús del blanc molt vistós. Crec que molts de vosaltres us haurà quedat gravada aquesta imatge de Jules Destrooper, igual que en el seu dia ho van fer els de Nestlè amb la “Caja Roja” o Ferrero amb les boles daurades.
Fins on he pogut llegir, l’estudi encarregat del treball gràfic de les caixes de galetes actual són els flamencs Claerhout Communicatiehuis, un estudi que ha fet treballs molt bons i elegants des del 1981.

Fàbrica, imatge retocada de la Wikipedia


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Caramels farcits de mel Woogie

Tornem a parlar de caramels de mel. Un clàssic al bloc, com sabeu, després de parlar dels farcits de Gerio (el gran i el petit ), els que importa Arcor sota el nom de Misky , els francesos de Culture Miel ara tocaria una versió de l'est. El caramel farcit italià ve embolicat en doble llaç, i d'un color molt clar. Vistós i elegant amb la informació mínima que s'exigeix a un producte d'aquestes característiques: Honey filled . Un filled que, de tots els que hi ha a la bossa de 225 grams, pocs compleixen el que considero un bon farcit. D'haver-n'hi, n'hi ha, tot s'ha de dir, però no suficient per repetir o recomanar-vos-el. Crec que he comentat alternatives al bloc que poden estar més a l'altura d'un caramel de mel. Llàstima, perquè us ho dic amb sinceritat, la presentació d'aquests caramels és per treure's el barret. Woogie , és una marca de la distribuïdora austríaca Gunz . Només cal veure la seva web per veure

Energy Pop de Cerdán

Ja fa molt de temps d'això, alguns potser no coneixíeu el blog encara, però Cerdán és una empresa de caramel amb pal, tipus chupa chups amb molta trajectória. Ho vaig comentar amb un xupa molt famós, el Conde Dracula , que porta xiclet a l'interior i avui, tocarà una novetat peculiar. No és peculiar el concepte energy , ni les versions de la cafeïna amb taurina que han tret empreses de dolços després del boom Red Bull, però si que ho és, dins del sector, tenir un xupa focalitzat només a aquest valor afegit. Amb un parell de cerques a internet, l'he pogut veure al costat de l' Hèctor Barberà , pilot de Moto GP . El sabor és acceptable, m'agrada el toc d'acidesa que  porta i el ginseng que hi han afegit. Comparant la Red Bull amb el xupa, amb el mateix gramatge, ens dona un producte ideal per aguantar un dijous universitari, una festa... o un matí tortuós de feina.

ISM 2014

Hola! Sant tornem-hi, un altra actualització del bloc amb moltes imatges, de ja fa quasi un mes... la fira ISM de Köln (Colònia, Alamània). Aquest any, siguen més previsor que l' any passat , vaig visitar la fira amb dos dies, molt més tranquil i amb possibilitat de parlar amb algunes persones sobre els productes que fan i futures novetats que estan en caure. Tot això ho aniré posant més endavant, ara però, anem a veure imatges de la fira, i anècdotes, moltes anècdotes. Entrada a la fira amb un sol poc normal per l'època, recordem, va ser finals de gener a la Koelnmesse . Comencem amb Austria, que ha mantingut la mateixa gràfica que l'any passat. Quan una cosa funciona, més val no tocar gaire res, com per exemple, han introduit el cercle vermell a sobre els stands on l'any anterior hi havia una mena de cortina de fils blanc. Ho podeu veure i comparar aquí . Gran Bretanya segueix amb la seva mania de posar la union flag a tot arreu . Per altra banda,