Passa al contingut principal

Boles de xocolata de Monbana

Després de comentar el nougat tendre de Monbana i les vuit xocolatines de sabors i textures diferents, a arribat el moment de comentar un assortit de boles de xocolata farcides de coses. Res fora de l’òrbita de la confiteria clàssica però d’una xocolata molt bona, com és d’esperar d’aquesta empresa familiar del 1934.


Sis sabors són els que he trobat a una mena de bossa transparent amb una franja rosa amb punts marrons, m’imagino que és una bossa genèrica on hi podem trobar altres productes de la marca. Però trobar-hi aquestes boles en flowpack ha sigut un gran encert. Les aniré comentant segons apareixen a la imatge superior, d’esquerra a dreta i de dalt a baix.


Bola Pépita au spéculoos, és una bola de xocolata més dolça del que m’esperava amb un farcit de Spéculoos, tranquils, jo tampoc sabia què era fins que llegeixo per internet que es tracta d’una galeta tradicional al nord de França, Bèlgica i regions dels Països baixos i Alemanya. Es consumeix generalment per nadal (però en pots trobar tot l’any) i porten canyella, nou moscada, gingebre i cardamom (entre altres ingredients que poden variar segons la marca i regió). Una bona bola per començar.


La segona, no se perquè, pensava que trobaria quelcom de xocolata negra (m’hauré confós noir amb neige? ouch!) i és clar, m’he trobat amb una bola de cereal recobert de xocolata amb llet i tornat a recobrir de xocolata blanca amb essència de cafè. I no, no ho he notat a la primera ni a la segona bola, ho posa a la web de Monbana, ja que només he notat una bola cruixent de cereal amb una dolçor molt més accentuada que la pépita au spéculoos. Passem a la següent que aquesta no ha sigut massa bona.


Bola grain de cafè, aquesta sí que no tenia cap dubte! Un gra de cafè sencer recobert de xocolata. D’aquestes boles n’he menjat per aquí, d’altres marques i amb xocolata negra molt forta. Aquesta xocolata en canvi, és més suau, amb menys xocolata i la bola més petita. D’aquesta manera, el sabor del gra de cafè agafa tot el protagonisme.


Bola Pralinéa és el nom que li posa Monbana a la bola de praliné que no és més que una pasta feta a partir d’una mescla d’ametlla i avellana confitada amb sucre caramel·litzat. Un cop seca la pasta, es trosseja i es fa servir per posar al damunt de pastissos, bols de xocolata, o en aquest cas, per farcir una bola de xocolata amb llet.


La Pépite au praliné seria una bola encara més cruixent que l’anterior, amb el praliné barrejat a la massa de xocolata amb llet que recobreix la bola de cereal de l’interior. No m’ha entusiasmat gaire la veritat.


El que si m’ha semblat que destacava per sobre de la resta és aquesta Amande cacaotée, una ametlla xocolatejada i amb un segon recobriment de xocolata amb pols molt forta. L’autèntica delícia de l’assortit, és el flowpack festuc i festiu. i fins aquí crec que us he fet una bona introducció de les boles, que podeu trobar barrejades o en caixes petites individuals a les moltes botigues que tenen repartides pel món.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Palitos Oka Loka

Al desembre de l'any passat parlava de la colombiana Super i el seu Magic Mix , un sobre d'aquests que pal per anar llepant i fer servir com a eina per menjar la pols que hi ha al fons. Segur que n'heu vist perquè durant uns quants anys va ser molt popular i segur que ara també n'hi deu haver a les botigues. Que recordi ara mateix, l'última vegada que en vaig comprar tenia un peu com a caramel per enganxar-hi la pols. Molt curiós i higiènic, hehehe. Però si això de convertir-vos en un os formiguer no és el que busqueu, els de Super també tenen uns Palitos que són uns fantàstics i innovadors fideus de colors de poc més d'un centímetre en cinc sabors diferents que són gaire clars, menys el groc que és llimona... la resta crec que són sabors sud americans, tipus guaiaba , mango , etc. De nou, crec que l'envàs, la tipografia grafitera de la marca Oka Loka i la composició dels elements queda totalment relacionat amb el públic juvenil a qui va dirigit. ...

Caramels farcits de mel Woogie

Tornem a parlar de caramels de mel. Un clàssic al bloc, com sabeu, després de parlar dels farcits de Gerio (el gran i el petit ), els que importa Arcor sota el nom de Misky , els francesos de Culture Miel ara tocaria una versió de l'est. El caramel farcit italià ve embolicat en doble llaç, i d'un color molt clar. Vistós i elegant amb la informació mínima que s'exigeix a un producte d'aquestes característiques: Honey filled . Un filled que, de tots els que hi ha a la bossa de 225 grams, pocs compleixen el que considero un bon farcit. D'haver-n'hi, n'hi ha, tot s'ha de dir, però no suficient per repetir o recomanar-vos-el. Crec que he comentat alternatives al bloc que poden estar més a l'altura d'un caramel de mel. Llàstima, perquè us ho dic amb sinceritat, la presentació d'aquests caramels és per treure's el barret. Woogie , és una marca de la distribuïdora austríaca Gunz . Només cal veure la seva web per veure ...

Pastilles de regalèssia Ga-Jol

Acabem la setmana a Dinamarca, i endevineu què? Si, correcte, un sabor de regalèssia. Què esperàveu si no? Hehehe. Doncs igual que la seva ex-colònia (Islàndia), la regalèssia mentolada, amb xocolata, molt amargant amb altres elements és el seu must . No tinc gaire clar quin seria el nostre sabor... la cirera? Per allò de la piruleta Corazón i perquè sol ser un sabor molt similar a la maduixa però més intens, o potser la menta i l'eucaliptus? Segueixo sense tenir-ho massa clar. El que si que no compraria diàriament per sabor, és aquest classic de Ga-Jol, i això que aquestes llenties dolces i amargants, per mida i textura, em sembla fantàsticament bo i divertit. Però ja he vist a la web que hi ha una bona colla de sabors. Que no donc res per perdut i que segur que trobo el meu gust del Sant Grial . Ga-Jol avui dia forma part del Toms Gruppen però havia funcionat coma a empresa independent des del 1933. Són els més famosos, coneguts i bons fabricants de les monedes de re...