Avui he anat a parar a un blog suec que no coneixia. Buscava sushi per altres coses, però quan he vist com de dolç i llaminer era tot plegat, m’han vingut unes ganes terribles de compartir-ho amb vosaltres. Les imatges i les explicacions les podeu trobar en suec i anglès a Pysselbolaget. Jo intentaré fer-ne una traducció amb comentaris:
Els suecs tenen la tradició de deixar a la mainada menjar dolços els dissabtes (aqui, al contrari, els droguem cada dia amb sucre i xocolata, hehehe). Un bonic dissabte d’agost del 2013, la Karin i la Freja van fer un taller amb gomes i núvols.
La majoria de gomes les podeu comprar a granel a les botigues, sincerament, ara no recordo quina NO podeu trobar… vaja, que tot ho teniu i fins i tot podeu crar-ne de formes rares i tot per sorprendre la gent.
El que és important, perquè la cosa tingui aspecte de sushi (si, això farem!), és que la majoria de formes siguin com corretges o cintes. O una part plana per poder-hi apilonar altres parts.
Si les peces són massa llargues, talleu-les. De fet, jugueu partint els dolços per la meitat, ajunteu diferents sabors… hi ha milers de combinacions!
Un cop acabeu de muntar les peces, busqueu una bona safata de fusta (una simple planxa de fusta de 3 centímetres de gruix també serveix) per posar-los imitant les cartes del restaurant). La manera COM es posen les coses és molt important a la cultura oriental!
Hi ha una marca, la Kracie, que ja he comentat recentment un dels seus productes aquí, que també té un kit per fer sushi dolç. Aquest però, ja ve tot preparat i per tant, no hi ha tanta imaginació ni experimentació amb els dolços que no són fets ni pensats expressament per fer sushi dolç. Jo recomano perdre uns quants minuts a la botiga comprant rareses.
També hi ha altres webs on podeu trobar material i idees d'aquestes: WikiHow, Jordan & Dillan, Ninja Baking, The cutest little house o a la mateixa Pysselbolaget. Fins i tot, podeu buscar vosaltres mateixos "candy sushi" o "sushi candy" per trobar el més nou i original.
Els suecs tenen la tradició de deixar a la mainada menjar dolços els dissabtes (aqui, al contrari, els droguem cada dia amb sucre i xocolata, hehehe). Un bonic dissabte d’agost del 2013, la Karin i la Freja van fer un taller amb gomes i núvols.
La majoria de gomes les podeu comprar a granel a les botigues, sincerament, ara no recordo quina NO podeu trobar… vaja, que tot ho teniu i fins i tot podeu crar-ne de formes rares i tot per sorprendre la gent.
El que és important, perquè la cosa tingui aspecte de sushi (si, això farem!), és que la majoria de formes siguin com corretges o cintes. O una part plana per poder-hi apilonar altres parts.
Si les peces són massa llargues, talleu-les. De fet, jugueu partint els dolços per la meitat, ajunteu diferents sabors… hi ha milers de combinacions!
Un cop acabeu de muntar les peces, busqueu una bona safata de fusta (una simple planxa de fusta de 3 centímetres de gruix també serveix) per posar-los imitant les cartes del restaurant). La manera COM es posen les coses és molt important a la cultura oriental!
Foto: Boing Boing
Hi ha una marca, la Kracie, que ja he comentat recentment un dels seus productes aquí, que també té un kit per fer sushi dolç. Aquest però, ja ve tot preparat i per tant, no hi ha tanta imaginació ni experimentació amb els dolços que no són fets ni pensats expressament per fer sushi dolç. Jo recomano perdre uns quants minuts a la botiga comprant rareses.
Foto: Jordan & Dillan
També hi ha altres webs on podeu trobar material i idees d'aquestes: WikiHow, Jordan & Dillan, Ninja Baking, The cutest little house o a la mateixa Pysselbolaget. Fins i tot, podeu buscar vosaltres mateixos "candy sushi" o "sushi candy" per trobar el més nou i original.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada