Passa al contingut principal

Petit écolier de LU


Ja estava tardant massa a parlar de les Petit écolier, ha sortit diverses vegades el seu nom en diferents entrades però ja tocava parlar-ne en serio. Firmin Bouisset va crear el «petit écolier» per il·lustrar els cartells de la marca LU. El nen ha sobreviscut qualsevol tipus de restyling des de l’any 1897. L’èxit del personatge va portar l’empresa a crear el 1983 una galeta amb una mica de mantega i xocolata al damunt amb el nom de petit écolier i en relleu, el nen vestit d’estudiant de l’època amb un cistell i menjant una galeta.


Avui dia, no se si segueix sent una galeta per mainada, però a mi m’agrada un parell de petit écolier’s amb el cafè amb llet. La seva galeta no es desfà rapidament en contacte amb un líquid calent i la xocolata que l'acompanya deixa un regust de cacau al paladar molt apreciat per part meva. I d’ençà que Mondelēz International va cagar-la molt modificant les Principe, s’està convertint amb l’única manera d’alimentar-me de galetes decents.


Recordo molt bé el dia que també van intentar carregar-se les petit écolier amb Milka, ja he comentat unes quantes vegades que aquesta xocolata és un bluf molt gran i que Mondelez hauria de deixar d’imposar-la a tots els productes que va incorporant sota el seu paraigua. Per els canvis d'imatge, ja vaig parlar-ne quan comentava les Pim's delight, la veritat és que el disseny de la caixa és molt llaminera i agradable. Internet em brinda un parell d’imatges de com eren aquells dies, sobretot durant el cobranding:

Antiga safata de plàstic que anava dins la caixa. Ara van amb dos sobres com els de la foto més amunt.

Imatge d'Encerta


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Palitos Oka Loka

Al desembre de l'any passat parlava de la colombiana Super i el seu Magic Mix , un sobre d'aquests que pal per anar llepant i fer servir com a eina per menjar la pols que hi ha al fons. Segur que n'heu vist perquè durant uns quants anys va ser molt popular i segur que ara també n'hi deu haver a les botigues. Que recordi ara mateix, l'última vegada que en vaig comprar tenia un peu com a caramel per enganxar-hi la pols. Molt curiós i higiènic, hehehe. Però si això de convertir-vos en un os formiguer no és el que busqueu, els de Super també tenen uns Palitos que són uns fantàstics i innovadors fideus de colors de poc més d'un centímetre en cinc sabors diferents que són gaire clars, menys el groc que és llimona... la resta crec que són sabors sud americans, tipus guaiaba , mango , etc. De nou, crec que l'envàs, la tipografia grafitera de la marca Oka Loka i la composició dels elements queda totalment relacionat amb el públic juvenil a qui va dirigit. ...

Caramels farcits de mel Woogie

Tornem a parlar de caramels de mel. Un clàssic al bloc, com sabeu, després de parlar dels farcits de Gerio (el gran i el petit ), els que importa Arcor sota el nom de Misky , els francesos de Culture Miel ara tocaria una versió de l'est. El caramel farcit italià ve embolicat en doble llaç, i d'un color molt clar. Vistós i elegant amb la informació mínima que s'exigeix a un producte d'aquestes característiques: Honey filled . Un filled que, de tots els que hi ha a la bossa de 225 grams, pocs compleixen el que considero un bon farcit. D'haver-n'hi, n'hi ha, tot s'ha de dir, però no suficient per repetir o recomanar-vos-el. Crec que he comentat alternatives al bloc que poden estar més a l'altura d'un caramel de mel. Llàstima, perquè us ho dic amb sinceritat, la presentació d'aquests caramels és per treure's el barret. Woogie , és una marca de la distribuïdora austríaca Gunz . Només cal veure la seva web per veure ...

Pastilles de regalèssia Ga-Jol

Acabem la setmana a Dinamarca, i endevineu què? Si, correcte, un sabor de regalèssia. Què esperàveu si no? Hehehe. Doncs igual que la seva ex-colònia (Islàndia), la regalèssia mentolada, amb xocolata, molt amargant amb altres elements és el seu must . No tinc gaire clar quin seria el nostre sabor... la cirera? Per allò de la piruleta Corazón i perquè sol ser un sabor molt similar a la maduixa però més intens, o potser la menta i l'eucaliptus? Segueixo sense tenir-ho massa clar. El que si que no compraria diàriament per sabor, és aquest classic de Ga-Jol, i això que aquestes llenties dolces i amargants, per mida i textura, em sembla fantàsticament bo i divertit. Però ja he vist a la web que hi ha una bona colla de sabors. Que no donc res per perdut i que segur que trobo el meu gust del Sant Grial . Ga-Jol avui dia forma part del Toms Gruppen però havia funcionat coma a empresa independent des del 1933. Són els més famosos, coneguts i bons fabricants de les monedes de re...